Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamijena za hrvatske MiG-ove 21?

Švedski piloti hrvatskim kolegama predstavili 'Gripen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti borbenih zrakoplova tipa 'Gripen' švedskoga ratnog zrakoplovstva posjetili su danas Zapovjedništvo Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te eskadrilu borbenih zrakoplova 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u sklopu bilateralne vojne suradnje.

Švedski piloti, s dvama borbenim zrakoplovima tipa 'Gripen', od kojih je jedan dvosjed, izmijenit će iskustva s pilotima i zrakoplovno-tehničkim osobljem u nadzoru zračnog prometa i tehničkom održavanju zrakoplova eskadrila dviju zemalja kako bi se operativna uporaba uskladila s partnerskim zemljama NATO-a. Jedan od švedskih pilota, satnik Robert Krznarić, inače hrvatskog podrijetla, uputio je hrvatske pilote u svojstva zrakoplova tipa 'Gripen', a zatim je u dvosjedu letio satnik HRZ-a Kristijan Jagodić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Indija želi proizvoditi "Gripen" Slika nije dostupna Švedska istražuje poslove Gripena u Mađarskoj

Inače, proizvođač 'Gripena', švedski koncern SAAB, želi tim suvremenim zrakoplovom opremiti HRZ i PZO koji bi zamijenili hrvatske MiG-ove 21 koji su u sastavu našega ratnog zrakoplovstva još od Domovinskog rata. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene