Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svečano ustoličenje novog varaždinskog biskupa Mrzljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije danas je upriličena svečanost ustoličenja mons. Josipa Mrzljaka za novog varaždinskog biskupa, kojemu je biskupsko geslo: "Činiti dobro !".

Slavlje je počelo svečanom procesijom i ulaskom u katedralu, gdje je mons. Mrzljaka u službu varaždinskog biskupa uveo zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Pročitajte i ovo Kneginec prometna 8 Kneginec FOTO Teška prometna nesreća kod Varaždina: Uletio u dvorište kuće pa završio na krovu, ima ozlijeđenih Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

U prepunoj katedrali novoimenovani varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak blagoslovio je okupljene vjernike i sudjelovao u
euharistijskom slavlju s predstavnicima 11 biskupijskih dekanata.

- Mnogi su očekivali da ću imati dužu propovijed i iznijeti planove. No, moram vas razočarati, jer planovi su doneseni još prije 2000 godina i ne mogu se mijenjati, rekao je varaždinski biskup u obraćanju vjernicima i mnogobrojnim uzvanicima iz crkvenoga, političkoga i društvenog života.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je mons. Mrzljaku na dosadašnjem odanom služenju crkvi. 

- Slušajte novog pastira i poštujte ga, poručio je vjernicima Varaždinske biskupije kardinal Bozanić.

Današnjem svečanom trenutku nazočili su i brojni domaći i strani biskupi, a u ime Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama nazočan je bio ministar kulture Božo Biškupić. Također nazočni su bili predstavnici lokalne vlasti te župani Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene