Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troškovi održavanja i do 2 milijuna kuna

Svečana alka u Vukovaru: Pripremamo se za više od 20 tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacijski je sve spremno za svečanu alku koja će se u Vukovaru trčati 6. svibnja, a sutra će početi postavljanje tribina duž Županijske ulice s više od 4.000 sjedećih mjesta, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji u vukovarskoj gradskoj upravi.

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, gradske vlasti očekuju kako će 6. svibnja Vukovar zbog Alke posjetiti više od 20.000 posjetitelja. Troškovi održavanja Svečane alke u Vukovaru iznosit će oko dva milijuna kuna i dijelom će biti financirani sponzorstvima, rekao je Penava.

Pročitajte i ovo Ivan Penava dan sjećanja Penava: "U koloni ima mjesta za sve koji se žele pokloniti žrtvama velikosrpske agresije" Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (DP) novi plakat za vukovar Penava za Dnevnik Nove TV o drugom plakatu i tenzijama uoči obilježavanja Dana sjećanja, evo što kaže o Anušiću i jačanju pozicija HDZ-a u Slavoniji

"Uvjereni smo da će Vukovar i Vukovarci biti dobri domaćini Alki i alkarima jer za nas je ovo, ne samo velika obveza, nego i velika čast", rekao je Penava i istaknuo kako će se sav prihod od Alke uplatiti sinjskoj Podružnici Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" iz Splita.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić podsjetio je kako je Alka u dosadašnjoj dugoj povijesti izvan Sinja trčana jedino u Splitu, Zagrebu i Beogradu. "Ovo će biti četvrti put je da Alka izašla iz Sinja, ali prvi put ne iz političkih razloga", rekao je Jukić.

Također je pojašnjeno kako je riječ o svečanoj alki što znači da će se redovna alka trčati u Sinju.

Pobjednik vukovarske svečane alke je pobjednik, a Alke koja se trči u Sinju je slavodobitnik.

Pobjednika vukovarske alke darivat će prigodnim poklonom i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja je i pokroviteljica dok će od vukovarskih gradskih vlasti pobjednik dobiti veliki, a alkarski momak mali dukat, rečeno je na konferenciji za novinare. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene