Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upiranje prsta u SDSS

Nastavlja se istraga o kupovanju glasova u Obrovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je, kako i za koga organizirao prijevoz birača iz Srbije u Obrovac, istražuju DORH i policija. Prst u SDSS uperio je i mostovac Miro Bulj, a protiv nepoznatog počinitelja iz te stranke stigla je i kaznena prijava. Dok oni odbacuju umiješanost u cijeli slučaj, predsjednik Vlade, ali i GONG, pozivaju institucije da se pozabave cijelom pričom.

Dok se istražuje tko je, kako i za čiji račun kupovao glasove hrvatskih državljana srpske nacionalnosti koji žive u Srbiji, predsjednik Vlade, tvrdi, nema dovoljno saznanja.

Pročitajte i ovo Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći Karta izbornih jedinica u Zagrebu Jedini podijeljeni grad Živite u Zagrebu i ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

"Moje su informacije u ovom trenutku isključivo bazirane na dostupnim javnim informacijama, neka DIP i druge institucije vide što je bilo", rekao je Andrej Plenković.

"Kupovanje glasova nije nešto što je lijepo, nije moralno, a ako hoćete ni zakonito, ali uistinu ne znam o tome ništa", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Zato što nitko ne zna ništa, GONG traži da se taj slučaj čim prije rasvijetli.

"To mora biti jasna poruka svim strankama i kandidatima da se ne upuštaju u moguća kaznena djela i da puste ljude na miru da slobodno odluče na izborima za kog žele glasati", rekao je Dragan Želić iz GONG-a.

Manipulacija manjinama?

Iz slobodne Hrvatske uvjereni su kako iza svega stoji SDSS, pa su protiv nepoznatog počinitelja iz te stranke podnijeli kaznenu prijavu. Ivan Pokupec iz Slobodne Hrvatske tvrdi kako je "manipulacija manjinama na izborima javna tajna od pamtivijeka", te upozorio kako je ovo prvi put da "imamo izjave samih sudionika".

U SDSS-u ponavljaju kako s cijelim slučajem nemaju veze, te tvrde kako znaju tko je, gdje i kada organizirao prijevoz birača na glasovanje u Obrovac. Te su informacije, kažu, spremni podijeliti s istražnim tijelima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene