Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi Jastreb upozorio na nastavak progona

'Sve više branitelja dobiva pozive policije i DORH-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji zapovjednik obrane Vukovara i 204. vukovarske brigade Branko Borković ustvrdio je da se progon vukovarskih branitelja nastavlja i intenzivira te da je sve više branitelja koje policija ili državno odvjetništvo pozivaju da se odazovu informativnom razgovoru.

Ispitivanja branitelja provode se najčešće ili na osnovi iskaza koji su dali tijekom zatočeništva u srbijanskim logorima ili sudjelovanja u određenim braniteljskim akcijama, izjavio je Borković na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka zapovjednika postrojba 204. brigade.

'Upozoravam državne službenike koji provode ispitivanja branitelja na osnovi svjedočenja iz koncentracijskih logora da čine kaznena djela, a branitelje pozivamo da se, čim dobiju poziv za informativne razgovore, jave bilo kojoj braniteljskoj udruzi, a razgovorima se odazovu u pratnji odvjetnika', poručio je Borković.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Slika nije dostupna Održan skup Skup zagrebačke HVIDR-e 'Zaustavimo progon hrvatskih branitelja - radnika

>> Borković: Tražimo prestanak progona hrvatskih branitelja

Također je rekao kako zapovjednici postrojba 204. vukovarske brigade zahtijevaju hitan sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor kako bi 'raščistili stvari oko progona branitelja" te da im se predoče 'svi dokumenti, pregovori i dogovori sa srbijanskom stranom'.

'Ovo što se događa je vrlo opasno. Što je sve na djelu, mi ne znamo', ocijenio je i pozvao odvjetničku komoru da pruži pravnu pomoć braniteljima pozvanima na informativne razgovore. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene