Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča Dnevnika Nove TV

Zašto su se tisuće hrvatskih obitelji odlučile za ovaj projekt?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru projekta energetske učinkovitosti trebalo bi biti uređeno šest tisuća objekata. Dnevnik Nove TV donosi priču zašto su se tisuće hrvatskih obitelji odlučile za ovaj projekt.

U Hrvatskoj je trenutačno nekoliko stotina gradilišta na kojima se obnavljaju fasade objekata u sklopu projekta energetske učinkovitosti. Ukupno bi trebalo biti uređeno oko 6000 objekata. 

Sanja Knežić
, korisnica mjere engergetske učinkovitosti, kaže kako je novom fasadom spasila kućni proračun.  'Kad smo usporedili podatke potrošnje plina kojim se grijemo ove godine i prošle, vidimo da je ušteda na grijanju više od pola. Nismo uopće imali fasadu, kuća je novogradnja', kaže Sanja Knežić koja se javila na natječaj koji je raspisala Krapinsko-zagorska županija.

I tako su postali jedna od 6000 obitelji u Hrvatskoj koje će dobiti dio od 160 milijuna kuna poticaja za obnovu kuća kako bi bile energetski učinkovite.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Za nedovršenu fasadu uskoro bi mogli plaćati 3.000 kuna kazne na mjesec!

Projekt obiteljima donosi kvalitetniji i jeftiniji život, ali i oživljava zamrli građevinski sektor - jer radove gotovo bez iznimke obavljaju lokalni izvođači, mahom obrtnici i mali građevinari.

'Građevinski sektor koji se dosada bavio stanogradnjom mora se preusmjeriti u obnovu postojećih stambenih jedinica. Glavni razlozi su što se u budućnosti ne može očekivati tolika potražnja za novim stambenim jedinicama kao što je bila do sada, pogotovo ako znamo po nekim procjenama da je svaki 11 stan u zemlji već sada prazan', smatra Maruška Vizek s Ekonomskog instituta u Zagrebu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene