Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovacija

Sve o hrvatskim plažama sada možete saznati i preko aplikacije za mobitele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje je najbliža plaža, je li tamo čisto more, ima li tuševa - ne morate osobno obilaziti, već sve te podatke možete jednostavno dobiti putem mobilnih telefona. Kakvoća mora prati se na svim posjećenijim hrvatskih plažama, a sada je Institut za oceanografiju i ribarstvo proširio svoju uslugu i na mobilne uređaje.

Čisto more mnogima je na prvom mjestu pri odabiru plaže. A koliko je ono čisto njegova temperatura i slični podaci mogu se već neko vrijeme pronaći na internetu, na stranici instituta za oceanografiju i ribarstvo. Od sada se tim podacima može pristupiti i putem mobilnih telefona.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

>> Čiste plaže: Priznanje dobilo 124 plaža i marina

Ako mobilni telefon ima GPS onda se preko aplikacije može pronaći i najbliža plaža. A postoji i verzija na engleskom jeziku kako bi se pomoglo i turistima. 'Možete dobiti lokacije, odnosno objekte koji su na plaži, tuševi, ugostiteljski objekti i tako dalje, znači koje su dostupne slike ima negdje manje, negdje više, možete podatke o kakvoći i što je bitno može se ostavit komentar, znači mi dobivamo sugestije od korisnika koji onda kažu da se slažu s time ili mogu predložiti nekakvih lokacija', kaže Damir Ivanković iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

Podaci o kakvoći dostupni su putem interneta i mobilnih telefona u prosjeku nekoliko dana nakon što zavodi za javno zdravstvo dobiju rezultate. Što je, kažu u institutu bolje od europskog prosjeka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene