Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema se...

Sve je više onih koji po obrok odlaze u pučku kuhinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da nema Caritasove pučke kuhinje, brojni Osječani ne bi imali što jesti. Teške životne sudbine, nezaposlenost, male mirovine - sve su to razlozi zbog kojih ljudi doslovno nemaju ni za kruh.

Topla juha i nešto mesa, tim je ljudima jedini kuhani obrok u danu.'Imaš tu prijatelje, nisi sam, vidiš da netko ipak brine o tebi', kazala je Julijana Mesiković, korisnica Caritasove pučke kuhinje.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

Da ne bi ostali gladni, brinu djelatnici Caritasove pučke kuhinje. 'Dnevno nahranimo 250 ljudi, tj. 250 obroka izađe iz naše kuhinje', kazala je Maja Cindrić, voditeljica Caritasove pučke kuhinje.

Tražiti pomoć nije lako, ali izbora nemaju. 'Ovo što imam malo mirovine 1300 kuna, dok platiš režije ne možeš ni živjeti od toga', kazao je korisnik Željko.

Više od siromaštva, gospođu Julijanu bole predrasude. 'Mnogi kažu, vidi je, torba pod rukom, dotjera se pa ide. Ne dao Bog da ti ideš kamo ja idem', kazala je.

>> 'Da nema pučke kuhinje, možda bih bio kraj nekog kontejnera'

Iz godine u godinu, u pučku kuhinju ide sve više gladnih. 'No, čini se kako se kriza i broj korisnika povećava, da se tako i solidarnost povećava', kazao je velečasni Ivica Rebić, ravnatelj Caritasa Osječko-đakovačke nadbiskupije.

Osječki ribari, već tradicionalno, osigurali su pravi blagdanski ručak za Veliki petak. 'Sa sigurnošću mogu reći da sam bio povremeno i gladan pa zato ovo radim, i ja i zajednica stvarno od srca, jer kažem, nije lako biti gladan', kazao je Josip Dimnjašević, predsjednil zajednice osječkih ribara.

Blagdani će proći, ali problemi će ostati. Za sve koji traže pomoć, osječka pučka kuhinja postaje premala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene