Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trud urodio plodom

Sve je počelo kao šala, no za maslinovo ulje sa Šolte u SAD-u postoji lista čekanja

Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Amerikanci vole ulje sa Šolte (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zlatko Burić, predsjednik maslinarske udruge Zlatna Šoltanka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Za maslinovo ulje sa Šolte u Americi postoji lista čekanja. Dokaz je kvalitete i zlatna nagrada koja je za ekološko maslinovo ulje stigla iz New Yorka.

Prestižna zlatna nagrada u New Yorku za ekološko maslinovo ulje dodijeljena je maslinarima sa Šolte.

Pročitajte i ovo Sudar u Nečujmu izbjegnuta tragedija VIDEO Težak sudar broda i jahte na otoku Šolti: Od potonuća ga spasio drugi gliser Slika nije dostupna Promjena vremena VIDEO Nad Šoltom se pojavila pijavica, u kratkom vremenu ih se stvorilo još

"Poslali smo uzorak poštom. Djelomično smo to napravili iz šale, ali naravno da smo se nadali nagradi", rekao je Zlatko Burić, predsjednik maslinarske udruge Zlatna Šoltanka.

U udruzi Zlatna Šoltanka 20 je maslinara, a pomaže im i općina. Dodjelu nagrade pratili su na internetu.

"Dodjela je bila u ponoć. Pratili smo preko streaminga, telefoni su zazvonili čim je objavljeno da smo pobijedili", dodao je Burić.

Trud maslinara urodio je plodom

Veliki trud svojih ruku odlučili su lijepo prezentirati i naplatiti. Našli su dizajnericu za elegantno pakiranje te prošli i stručnu analizu. I njihov trud urodio je plodom – narudžbe iz Amerike već su stigle. Njihovi se proizvodi zasad prodaju u Kaliforniji, u lancu trgovina za kruh.

"Prodajemo mladom čovjeku koji je podrijetlom iz Hrvatske", rekao je Burić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene