Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'O Zvone, gotovi smo'

'Sve je bilo normalno dok mu rep nije izašao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribari iz Zapuntela pokraj Zadra odmjerili su snage, ni manje ni više, nego s morskim psom. U ribarsku mrežu umotala im se neman duga gotovo 10 metara, teška dvije tone.

Nesvakidašnji ulov, znatno veći od brodice, iznenadio je, ali i prestrašio ribare. 'Kad je rep došao gore, to je, to je bilo čudo za vidjeti, ja sam se prestrašio što je to', rekao je ribar Anton Bujačić iz Zapuntela. 'Osjećaj je bio, sve je normalno, dok nije rep došao van, kad je rep vani, onda je to, nije svejedno', rekao je Zvonko Stančić. Prošao sam cijeli svijet. Bio sam pomorac 30 godina. Takvu neman još nisam nikad vidio', rekao je Dinko Martedić.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Brzo su se pribrali i pozvali policiju. 'Inspektor je govorio da smo uvatili možda neman, neka koja se ne smije loviti. Ali otkuda, što mi znamo što će doći u mrežu', rekao je Dinko. 'Govorim Stančiću 'O Zvone, gotovi smo idemo u Lepoglavu!', a on govori 'A moramo ići, tamo će bit za jesti i piti', rekao je Ante.

>> FOTO: Kod Zadra ulovio morskog psa od par tona

Cijelu avanturu s kopna su promatrale supruge. U panici, jer nisu mogle stupiti u kontakt s njima. 'Žene su bile malo paničarke, da gdje smo, što smo, kako smo', rekao je Dinko, a Zvonko je dodao da je prvo što su ih pitale kad su se vratili bilo da zašto nisu napunili mobitele.

Nakon kratkog očevida policajci su zaključili da ribari nisu odgovorni za stradavanje psine. 'Najprije su rekli da je sve u redu, da ćemo biti slobodni, da presiječemo mrežu da on potone. I tako smo i napravili i onda išli doma', ispričao je Dinko. U zatvor neće, ali moraju kupiti novu mrežu.

Mreža vrijedna 2 tisuće kuna potpuno je neupotrebljiva. 'Bolje da je se dogodilo u mreži nego da nekog turista, našeg domaćeg ili dijete ozlijedi taj morski pas', rekao je Dinko. No gorostasna psina nije opasna za ljude. Hrani se planktonom i već je viđena u Jadranu. Molatska grdosija nestala je u morskom plavetnilu, a trojac iz Zapuntela i dalje će prepričavati svoju avanturu. 'Glavno da smo sve to prošli, a da nam se ništa nije dogodilo', rekli su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene