Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će nezavisna

Švaljek prisegnula na dužnost gradske zastupnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje hoće li biti opozicija, Švaljek je odgovorila da o tome nije razmišljala i da će glasati u interesu građana.

Sandra Švaljek, donedavna zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, prisegnula je u utorak na novu dužnost gradske zastupnice na sjednici Gradske skupštine u čijim će klupama sjediti kao nezavisna, a na lokalnim izborima bila je izabrana na listi Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nikola Sandulović Čelnika srpske oporbe pretukli pripadnici Tajne službe? Ostao je djelomično paraliziran, obitelj tvrdi da zna i zašto je napadnut Slika nije dostupna NAKON IZBORA Oglasila se Švaljek i otkrila hoće li podržati Bandića

'Sada sam u novoj ulozi i uvjerena sam da će mi naredne dvije godine mandata omogućiti da kvalitetno obavljam i ovu ulogu zastupnice u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Sada sam nestranačka i nezavisna zastupnica i vjerojatno će tako i ostati', izjavila je Švaljek novinarima.

Na pitanje hoće li u Gradskoj skupštini biti opozicija, Švaljek je odgovorila da o tome nije razmišljala i da će glasati u interesu građana.

'Nisam razmišljala o tome. Prije svega, raditi ću i glasati u interesu građana i onako kako ja vidim interes Grada Zagreba i građana. Dakle, kada odluke budu dobro pripremljene, sigurno je da ću ih podržati, a ako se ne budem s njima slagala - neću', rekla je.

VIDEO: Bandić komentirao nepozdravljanje Švaljek: 'Nisam tako nekulturan'

Upitana kako će se postaviti pokaže li se da se gradonačelnik Milan Bandić ne slaže s nekim stvarima koje je radila šest mjeseci, odgovorila je kako je početak sjednice odnosno dio aktualnog sata pratila kod kuće i da je vidjela kako je Bandić podržao njezin rad i odluke koje je donijela.

'Nadam se da će tako ostati i dalje i da on uviđa da su to bile dobre i kvalitetne odluke', zaključila je Švaljek.

Dolaskom Švaljek u Gradsku skupštinu prestao je mandat njezinom zamjeniku na dužnosti gradskog zastupnika Mirsadu Srebrenikoviću kojemu je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor zahvalio na dosadašnjem radu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene