Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još preduge

Svaki mjesec liste čekanja smanje se za 30 tisuća pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki mjesec liste čekanja smanje se za 30 tisuća pacijenata, no one su još uvijek preduge, kažu u HZZO-u. Najduže se čeka na prvi pregled oftalmologa, ortopeda, dermatologa i skupe dijagnostičke pretrage, poput magnetne rezonancije i CT-a.

Problem je i taj što se 20 posto pacijenata ne pojavi na dogovorenom pregledu. Od jeseni kreće razvoj novog sustava koji će im omogućiti otkazivanje pregleda SMS porukom.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Ilustracija - 3 Imaš pravo, ostvari ga Trebate pregled liječnika na koji se u bolnici čeka mjesecima? Možete se naručiti kod privatnika s uputnicom, no postoji kvaka

>> Doznajte što sve dobivate s europskom zdravstvenom iskaznicom!

'Pacijenti se vrlo često ne mogu odjaviti zato što ne mogu dobiti taj zakrčeni telefon u bolnici, a to će se riješiti uvođenjem SMS usluge gdje ćemo ih obavještavati o terminu tri dana prije ako zaborave i moći će vrlo jednostavno SMS porukom otkazati pregled', kaže Tatjana Prenđa Trupec, zamjenica ravnatelja HZZO-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene