Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majstori u spajanju

Svaki drugi zaposleni Hrvat spojio ovotjedne praznike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znamo da su Hrvati majstori u spajanju praznika s vikendom pa imamo i prigodan naziv 'produženi vikend'.

Dan antifašističke borbe i Dan državnosti gotovo svaki drugi zaposleni Hrvat spojio je s godišnjim odmorom i vikendom. Mogli bismo reći da je danas prvi dan produženog tjedna. Prosječna 23 dana godišnjeg odmora, koliko zaposleni Hrvati imaju na raspolaganju dobrim povezivanjem s praznicima, donose puno više hladovine. Ovotjednu priliku s dva praznika znalci ne propuštaju. Prema istraživanju portala Moj posao gotovo svaki drugi zaposleni Hrvat, odnosno milijun radnika, od danas se odmara.

Pročitajte i ovo Ljudi u kafiću Praznici ANKETA Ovo su neradni dani u 2024., znalci će ponovno imati mnogo prilika za spajanje: Ali ima i jedna loša vijest Slika nije dostupna Tema dana Kako planirate provesti dugi vikend?

'41 posto Hrvata će spojiti 22. i 25 lipanj,' potvrdila je Martina Lovrić s portala Moj spoao. Istraživanje pokazuje da javni sektor češće povezuje praznike nego privatni. 'Njih će najviše biti u državnoj upravi, zatim financijskoj djelatnosti i građevini, dodala je Lovrić. Odlučili smo provjeriti po ministarstvima. MUP, kaže, podatke nema. U Ministarstvu uprave na godišnji će svega osam djelatnika, a u Ministarstvu regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva odmorit će 60 djelatnika. U Ministarstvu prometa kao i graditeljstva odgovor glasnogovornica gotovo je identičan, 'odsutni smo'. Podatke nemaju ni u Hrvatskoj pošti koja zapošljava više od 10 tisuća radnika.

>> U lipnju je moguć produženi vikend od šest dana

Dostava pošiljki diljem Hrvatske se odvija nesmetano te neće doći do spajanja radnih i neradnih dana. U HEP-u pak tvrde, od 14.200 zaposlenika praznike će spajati njih oko 2000. Produženi vikend, produženi tjedan, izrazi su koje Europa za razliku od Hrvatske ne poznaje. 'Isto tako je Hrvatska u lošijoj gospodarskoj situaciji od mnogih zemalja u regiji pa je pitanje znači koliko je opravdano i koliko produktivnosti doprinose spajanja,' rekla je Lovrić. Oni koji praznike nisu mogli spajati u duži odmor tješiti može jedino što zbog lošeg vremena ne propuštaju mnogo.

 

Jeste li spojili praznike s vikendom?

  • Da
  • Ne
  • Radim u državnoj firmi, naravno da jesam
  • Radim i na praznik

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene