Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šokantni podaci

Svaki drugi Hrvat ne zna plivati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez obzira na to što imamo prekrasno more, čiste rijeke - nemamo vrsne plivače. Svaki drugi građanin Hrvatske ne zna plivati, a ostatak pliva loše!

Nakon nekoliko minuta i proplivao je i 6-godišnji Maksim. Bez ikakvih pomagala. 'Prvi put mi je bilo malo teško, ali sve je super inače. Važno je da se držiš na vodi'. 

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Slika nije dostupna Javnost na nogama Roditelji 5-godišnjakinji dopustili da pliva s morskim psima!

>> Unatoč besplatnom tečaju ne pliva do 30 posto 8-godišnjaka

Kako se 'držati' na vodi neplivače već godinama uči instruktor plivanja Josip Šimunović. No posla će imati puno, jer gotovo svaki drugi Hrvat ne zna plivati.

'Zašto je to tako? Zato što ljudi misle da roditelji trebaju svoju djecu naučiti plivati od malih nogu. Međutim, ako je 50-75 posto neplivača zamislite sad tko može svoje dijete naučiti plivati?', kaže Josip.

'Ona panika, strah i grč... Dok se to svlada... No, uz pomoć gospodina Josipa vrlo jednostavno i lagano u par minuta su se toga riješili', oduševljena je Vladina majka Katarina

Plivati uče svi naraštaji i nitko iz bazena ne izlazi bez osnovnog plivačkog znanja. 'Za 12 sati već se pliva mnogo plivačkih tehnika. Ja ih 'na grubo' ufuram u prsno plivanje, u kraul, u leđni kraul'.

Nakon što zapliva bez straha, sve ostale vještine postaju stvar vježbe.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene