Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jacques Houdek o Thompsonu

Kolege o Thompsonu: 'Svaka čast da zarađuje, a da ne pusti glasa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godine 2007. u kampanji HDZ-a pjevale su zaista velike zvijezde. Ljudi su odradili svoj posao i za to dobili, kažu, poštenu naknadu.

No, Thompsonovi kolege pjevači slažu se, ovo nije problem estrade i politike, nego morala. Ivo je otišao i ostavio zemlju u nedoumicama. I estrada je na nogama. Cifra od pola milijuna eura za ne pjevanje mnogima se zavrtjela u glavi. Nakon svih afera u teške optužbe nije teško povjerovati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati poručuju: 'Banke su najveći krivci za nevolje građana i gospodarstva' Slika nije dostupna Ne interesira ga politički angažman Matijašević: Odbio sam kandidaturu za gradonačelnika Splita

>> 'Platiti 2007. godine pola milijuna eura za nepjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!'

'Je li on uzeo novac ili nije, to je njegov moralni čin, ali ono što je veći problem trenutka u kojem živimo što sam gotovo siguran da će velika većina intimno zaključiti: Gle, koja je to budala, nije uzeo takav novac. Mislim da je to fokus problema', tvrdi Husein Hasanefendić, Hus.

Svaka zvijezda sja za tebe, a brojna estradna imena sjala su za HDZ na izborima 2007. godine. Honorari su se brojali u stotinama tisuća eura, a najveći bez muke, izgleda, otišao je Thompsonu. O tome danas tek rijetki iz HDZ-ove kampanje govore.

'Onda očito Marko jest najveća zvijezda u državi i svaka mu čast da može zaraditi takav iznos, a da ne pusti glasa!', kaže pjevač Jacques Houdek. On je tada pjevao HDZ-ovu himnu. Posao je, kaže, pošteno odradio, honorarom je zadovoljan, iako je mnogo manji od pola milijuna eura.

Podrška poznatih političkim opcijama i vani nije nepoznanica. No, za razliku od naših primjera kojima nerijetko honorar predstavlja vodeću ulogu, vani to čine prvenstveno iz vlastitih uvjerenja i vjere da se nešto može promijeniti. Vođa Parnog valjka jednom se odazvao. I, kaže, nikada više. Nastupao je tada za Račanovu koaliciju.

'Mi smo očekivali da će nam država pomoći da u svom segmentu napravimo reda, da imamo situaciju u kojoj vrijednosti i talenti mogu izaći na svjetlo dana, a da se to prepozna i nagradi, međutim od toga ništa', prisjetio se Hus. U Hrvatskoj se, očito, još mnogo toga treba dovesti u red.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene