Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspektorat u akciji

Suzbijanje 'sive ekonomije': 15 milijuna kuna VIŠE u proračunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarski inspektori Državnog inspektorata, suzbijajući 'sivu ekonomiju' u trgovini, ugostiteljstvu i turizmu, ove su godine utvrdili gotovo 12 tisuća povreda propisa te uprihodili u državni proračun skoro 15 milijuna kuna.

Nakon kritika na račun neučinkovitosti te najava gašenje Inspektorata od početka iduće godine, iz Inspektorata su noćas izvijestili da su samo u području nadzora neregistriranih djelatnosti u trgovini, ugostiteljstvu i turizmu, ove godine proveli gotovo 78 tisuća inspekcijskih nadzora.

Pritom je utvrđeno 11.727 povreda propisa te uprihođeno 14.701.486,62 kune, stoji u priopćenju Državnog inspektorata.

Pročitajte i ovo Bespravna gradnja na Krku - 4 Pošast Bespravna gradnja uništava hrvatski zlatni otok: "Do proljeća je tu bila šuma, a sada...'' Slika nije dostupna Potvrdio ministar Mrsić Državni inspektorat uskoro prestaje postojati

>> Državni inspektorat uskoro prestaje postojati

Navodi se i kako su, radi povećanja učinkovitosti, još 1. srpnja 2012. godine ustrojeni posebni odjeli za nadzor neregistrirane djelatnosti, a u proteklih devet mjeseci ove godine posebno su bili usmjereni na suzbijanje 'rada u fušu', izravne nelojalne konkurencije registriranim gospodarskim subjektima.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić potvrdio je prošloga tjedna da se s početkom iduće godine zatvara Državni inspektorat te da će, radi povećanja učinkovitosti, oko 800 inspektora biti raspoređeno po ministarstvima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene