Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčenje nakon puštanja napadača

Suzana Ritz: Što je hitnije u ovoj državi od maloljetničkog nasilja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suzana Ritz, majka na smrt pretučenog Luke Ritza, ogorčena je nakon vijesti da su iz pritvora pušteni napadači na njezina sina jer su istekla tri mjeseca koliko maloljetnici najviše smiju biti u pritvoru.

'U biti nemam komentara na to. Što bi se tu moglo komentirati? To samo pokazuje koliko je zakon loš. Drastično se spustila dobna granica za nasilje. Nekada su se tukli i bili nasilni odrasli, a danas se ovako nasilno tuku maloljetnici. Pod hitno se mora mijenjati ovaj zakon. Toliki zakoni idu stalno u hitnu proceduru, a što ima hitnije od maloljetničkog nasilja?', pita se majka Luke Ritza u razgovoru za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

'Briga me što će biti s tim dečkim jer oni imaju svoje roditelje'

Suzana Ritz kaže da bi najradije da nikada nije čula za te maloljetnike i nije je briga što će biti s njima 'jer imaju svoje roditelje koji ih imaju na svojoj duši. Ona i suprug i dalje su uključeni u organizaciju prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima a posvećenih njenom sinu, koji je prošle godine postao sinonim za žrtve nasilja među mladima. '

Grad Slatina se javio kako bi organizirao takav koncert i 31. siječnja u tamošnjoj osnovnoj školi će biti organiziran koncert. Nadamo se da će i ostali gradovi prihvatiti ovu inicijativu i javiti se', rekla je Suzana Ritz. Luka Ritz umro je 12. lipnja, desetak dana nakon brutalnoga noćnog napada na zagrebačkome Mostu slobode.

'U pritvoru ostao punoljetni napadač'

Mediji su jučer objavili da su četvorica maloljetnika osumnjičenih za premlaćivanje Luke Ritza pušteni jučer na slobodu na kojoj će čekati suđenje budući da je od njihova uhićenja prošlo tri mjeseca, koliko najduže kao maloljetne osobe mogu provesti u pritvoru tijekom pripremnog postupka. Glasnogovornik zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda Dražen Kevrić nije mogao to potvrditi, ističući da je postupak protiv maloljetnih počinitelja tajan pa se u javnost ne mogu iznositi podaci o njegovu sadržaju i tijeku.

U pritvoru je još jedino punoljetni sudionik tučnjave, koji je u nazočnosti odvjetnika sve priznao na policiji i pred istražnim sucem. Njemu bi se trebalo suditi u odvojenom postupku na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene