Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suvremeni izazovi

Niz eminentnih stručnjaka u Splitu na međunarodnoj konferenciji iz pomorskog prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudjelovanje su potvrdili brojni domaći znanstvenici i praktičari iz područja pomorskog prava, kao i brojni pomorskopravni znanstvenici i praktičari država članica Europske unije.

U Splitu u četvrtak počinje 2. međunarodna znanstvena konferencija iz pomorskog prava "Suvremeni izazovi pomorske plovidbe", koja će traja ti dva dana, a organizira je Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Pročitajte i ovo Nalazište Pred sezonu Antičko otkriće u Stobreču: Pred arheološkim iskapanjima izranja 3000 godina stara povijest Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

Konferencija ima za cilj okupiti vodeće znanstvenike i praktičare iz sfere pomorskog prava, koji će razmijeniti svoja znanja i iskustva te na taj način ukazati na moguće nedostatke pozitivne pomorskopravne regulative.

Sudjelovanje su potvrdili brojni domaći znanstvenici i praktičari iz područja pomorskog prava, kao i brojni pomorskopravni znanstvenici i praktičari država članica Europske unije.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva turizma Republike Hrvatske, u čije će ime u programu sudjelovati dr. sc. Nina Perko i mag. Tonči Glavina.

Osobitu vrijednost ove konferencije, ne samo u europskim već i u svjetskim okvirima, predstavlja sudjelovanje članova Međunarodnog pomorskog odbora (CMI), pod čijim je okriljem donesen veliki broj međunarodnih konvencija i protokola iz pomorskog prava. Članove CMI-ja u Splitu predvodi i dopredsjednik Giorgio Berlingieri, predsjednik Talijanskog društva za pomorsko pravo i poznati pomorski stručnjak iz Genove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene