456583
456583
456583
456583
456583

NAPETO U VLADI Nesuglasice na relaciji HDZ i Most

  • , 09.11.2016., 21:45
  • Autor:
  • komentara

U Vladi je napeto. Cijelu srijedu poslijepodne i navečer trajali su razgovori užeg kabineta Vlade. Ni dnevni red sjednice Vlade za četvrtak još nije poznat.

 
 
 
 
Što se događa u kabinetu premijera Plenkovića? (Video: Dnevnik Nove TV)
Što se događa u kabinetu premijera Plenkovića? (Video: Dnevnik Nove TV)

Veći dio popodneva u srijedu na Markovu trgu odvijao se sastanak užek kabineta Vlade, na kojem je jedna od tema i nova porezna reforma, koja bi se trebala naći i na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak. Na tu temu postoje veće nesuglasice između Mosta i HDZ-a. Ministar turizma Gari Capelli tvrdi da će biti sve u redu, dok Mostov ministar Ivan Kovačić tvrdi da pregovori još uvijek traju, unatoč ranijim najavama premijera Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića da će reforma ići onakva kakva je javnosti predložena.

"Sve ćemo učiniti da dođe do konzenzusa. Vlada će u krajnjoj liniji sve te zakone u četvrtak usvojiti i predložiti u Saboru. Svi zastupnički klubovi imaju mogućnost davanja amandmana to je jedan proces uobičajen u kojem se nastoje popraviti zakonski tekstovi svatko iz svog kuta gledanja", poručio je premijer Andrej Plenković.

Hoće li Most zaustaviti poreznu reformu, Plenković ne promatra iz tog kuta. "Pa ne bi na taj način govorio. Mi smo zajednička koalicijska vlada prezentirali smo cijeloj Vladi. Mostovim zastupnicima tako i čelnicima, kao i zastupnicima hrvatskih nacionalinih manjina, a u isto vrijeme mislim da ćemo i kroz ove razgovore koje vodimo proteklih dana, kroz usuglašavanje određenih detalja, ali bez ugroze ukupne porezne reforme, siguran sam provesti ono što smo zamislili", kaže ministar Zdravko Marić.

Što će biti u četvrtak u vezi s tim, Plenković kaže da tek treba vidjeti. "Vidjet ćemo što će biti hoće li doći u četvrtak na Vladu i što će se događati, i u kakvom obliku će doći na Vladu. U tijeku su razgovori i vidjet ćemo kakv će biti konačan prijedlog", kaže Nikola Grmoja.

Čini se da će porezna reforma biti i prvi veliki test Plenkovićeve Vlade, ali i suradnje Mosta i HDZ-a.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se