Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Od svega pomalo - mraz, sunce, kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dio produženog vikenda bit će većinom sunčan, dok se krajem nedjelje očekuje oblačno vrijeme koje će se protegnuti i na ponedjeljak.

Danas će u većini krajeva biti sunčano i razmjerno toplo. Najviša popodnevna temperatura u kopnenim krajevima bit će od 10 do 13 °C, a na Jadranu od 15 do 18 stupnjeva. U kopnenoj Hrvatskoj puhat će slab vjetar, na Jadranu uz obalu slaba bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Iako će subotnje jutro u kopnenim krajevima osvanuti s mrazom i mjestimičnom maglom, danju će biti sunčano i toplo. Na Jadranu će također prevladavati sunčano vrijeme koje bi povremeno mogla pokvariti umjerena naoblaka. Puhat će umjereno jugo.

Pogoršanje u nedjelju

'Nedeljno jutro donosi slab mraz i kratkotrajnu maglu', tvrdi Milan Sijerković, meteorolog Nove TV. Dodaje da će preko dana biti sunčano uz umjerenu naoblaku i umjeren jugozapadni vjetar. Stanovnike Gorskog kotara ne bi trebala iznenaditi kiša. Na Jadranu je također moguća kratkotrajna kiša, no uglavnom će prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Bit će toplo, uz najvišu popodnevnu  temperaturu od 15 do 20 stupnjeva. Puhat će jak jugo.

Blagdan Svih Svetih u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji bit će znatno oblačan. 'Na zapadu zemlje moguća je slaba kiša i malo osvježenje', kaže Milan Sijerković. Naglašava da će pretežito oblačno s kišom, a ponegdje i grmljavinom biti na Jadranu, Lici i Gorskom kotaru. Zbog jakog juga bit će valovito more, a malo će i zahladnjeti. 'I u utorak, na Dušni dan, promjenjivo oblačno s povremenom kišom', prognozirao je Milan Sijerković. 

Loša biometeorološka prognoza

Biometeorološke će prilike sutra biti razmjerno nepovoljne, kod meteoropata se može javiti glavobolja, umor i razdražljivost, a noću tegobe sa snom. Ništa se bolje ne piše meteoropatima u nedjelju i ponedjeljak pa mogu očekivati razdražljivost, glavobolju i neraspoloženje. Iako će biometeorološke prilike u utorak, 2. studenoga i dalje biti razmjerno nepovoljne, tijekom dana će postupno slabiti.

Planirate li kamo otputovati za produženi vikend?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene