Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska broji sitno

Sutra se glasuje o prihvaćanju hrvatskog pristupnog ugovora u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska broji sitno. Europski parlament raspravlja o hrvatskom ugovoru o pristupanju Europskoj uniji.

Glasovanje će biti održano sutra, a tom našem važnom koraku na putu prema punopravnom članstvu nazoči izaslanstvo Hrvatskog sabora. Predvodi ga Luka Bebić. Riječ je o lijepoj političkoj gesti predviđenoj za zemlje pristupnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EUROPSKA BIH Bećirovićev uspjeh pobjeda je volje građana BiH za promjenom: "Prvi put Hrvati su Bošnjacima izabrali člana Predsjedništva" Slika nije dostupna Upadice u Saboru Pusić i Bebić u raspravi tko koga tuče: Muškarci žene ili obratno?

Na Place Grand hrvatska stiže nekima kao nova, a nekima kao stara vijest. Hrvatska, koja kao brand lijepih žena i dobrih nogometaša, u Bruxelles donosi i saborsko izaslanstvo. Stižu na poziv predsjednika Euro parlamenta kako bi nazočili ispunjenju pretposljednjeg proceduralnog dijela prije svečanog potpisivanja ugovora o pristupanju europskoj uniji.

'Hrvatski sabor može s ponosom se osvrnuti na svoj doprinos jer mnoštvo zakona i prilagodbi se donijelo', rekao je Luka Bebić. 'Na tom europskom projektu na koji smo u hrvatskom saboru uspjeli sačuvati to slaganje političkih stranaka koje nije postojalo ni o kojoj drugoj temi ali do zaključenja pregovora 30. lipnja ove godine u 17 sati je postojalo na temu EU', istaknula je Vesna Pusić.

U zgradi europskog parlamenta danas je bila uzbuna. Ali ne zbog krize u eurozoni ili pak rasprave o hrvatskoj već zbog pokazne vježbe. Vanjskopolitički odbor parlamenta hrvatskoj je već rekao da su prije sat vremena o ugovoru su počeli raspravljati zastupnici. Glasovanje europskih zastupnika održat će se sutra. Dvojbi oko prihvaćanja hrvatskog pristupnog ugovora nema. Parlament ugovor za 5 dana šalje ministrima vanjskih poslova. Saborsko izaslanstvo i veleposlanik u Bruxellesu će tomu u čast organizirati prigodni domjenak za EU zastupnike i prijatelje Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene