Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć za rujan

Sutra počinje isplata novčane pomoći zagrebačkim umirovljenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoć za rujan umirovljenicima koji imaju pravo na novčanu pomoć koju daje Grad Zagreb isplaćivat će se od sutra putem Hrvatske pošte.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu mogu je podići u poštanskim uredima, deset dana po obavijesti, priopćeno je iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi, koju je zagrebačka Gradska skupština donijela 12. srpnja, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske, koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć prebivaju na području Grada Zagreba neprekidno najmanje pet godina i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima

>> Lažne medicinske sestre umirovljenici ukrale 100.000 kuna!

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj skupini su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, druga skupina su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno, a u trećoj skupini su umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici druge skupine na 300 kuna, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno, navodi se u priopćenju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene