176805
176805
176805
176805
176805

Sutra je opet smak svijeta?

  • , 20.05.2011., 08:40
  • Autor:
  • komentara

Katastrofičari nam opet ne daju mira. Najavljen je novi smak svijeta – ovoga puta trebao bi se dogoditi 21. svibnja – sutra.

 
 
 
 
 
Flash vijesti u 9h - 20.05.2011.
Flash vijesti u 9h - 20.05.2011.

Bez brige, jer do sada se nijedno predviđanje nije ispunilo, a čovječanstvo i ne može nabrojati koliko je datuma u našoj prošlosti određeno kao sudnji dan. Ipak, uvijek se nađe zavidan broj onih koji u takva apokaliptična predviđanja vjeruju.

Neki od njih se u takvim trenucima ne susprežu nazvati zagrebačku zvjezdarnicu i u panici tražiti odgovore astronoma. 'Da se on boji, što će on sad sa svojom curom ako je smak svijeta i takve stvari. I onda vi njega tješite, onda ste već psiholog', iz vlastitog iskustva govori dr. Darije Maričić. U šali kaže: 'Dok imamo Brucea Willisa koji uništava komete, sigurni smo!'

Do danas smo preživjeli nebrojeno mnogo 'smakova svijeta', a uz ljude koji im vjeruju, dobar broj proroka skuplja i lijepe iznose na svojim računima. Predviđanje kraja čovječanstva pretvorilo se u sasvim solidnu industriju, pa su knjige i filmovi na temu uništenja ljudske vrste otkinule dobar dio tržišnog kolača. Tako je Harold Camping, koji stoji iza sutrašnjeg smaka svijeta, već predviđao ranije datume apokalipse koji se, eto ipak, nisu pokazali točnima. Uspio je sagraditi medijsko carstvo radio i TV postaja koje žive od donacija građana, a budući da njihova imovina prelazi 200 milijuna dolara, očito je da Camping ima sasvim dovoljan broj sljedbenika.

Zašto smo skloni vjerovati apokaliptičnim predviđanjima i koje smo sve 'smakove svijeta' do sada preživjeli, istražila je ekipa Provjerenog.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se