Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13-godišnja pravna bitka

Suterenski stan nije Sanaderov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svu moć bivšeg hrvatskog premijera, ali i sporost domaćeg pravosuđa najbolje oslikava 13-godišnja pravna bitka oko suterenskog stana u zagrebačkoj vili Sanaderovih.

Tužitelji, koji traže povrat tog stana, tek su danas dobili pismenu potvrdu Upravnog suda da bi njihov zahtjev iz daleke 97-godine konačno mogao biti pozitivno riješen.

Pročitajte i ovo Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist"

>> Bi li se ovo dogodilo da je Sanader premijer?

Mirjana Sanader danas suterenski stan u obiteljskoj vili koristi za gimnasticiranje no zahtjev za povrat starih vlasnika mogao bi joj poremetiti rutinu. Upravni Sud je poništio odluku Ministarstva pravosuđa, staru 4 godine, kojom se njihov zahtjev za povratom odbijao. Odvjetnica je odluku danas dobila crno na bijelo.

Sudu trebalo četiri godine

'Onakva kakvu sam je ja očekivala svih ovih godina...da se ne može u ovom postupku povrata govoriti da ne postoji stambeni prostor ukoliko je on iz evidencije gradskih tijela bio izbrisan', rekla nam je Zvjezdana Znidarić Begović, odvjetnica zahtjevatelja povrata.

Pitanje je tko je i zašto izbrisao postojanje stana, nacionaliziranog davne 1958. Koristila ga je stanarka koju je Grad preselio, i stan proglasio nepodobnim za stanovanje zbog vlage. Danas je on dio vile Sanaderovih.

Čak četiri godine trebalo je Upravnom sudu da poništi odluku Ministarstva pravosuđa kojom je tadašnjem premijeru Sanaderu dodijeljen suterenski stan u Kozarčevoj i pripadajuće zemljište. Možda je na dinamiku donošenja odluke utjecalo i to što je Sanader u međuvremenu napustio svoj položaj moći.

Cijeli postupak traje već 13 godina

Nasljednici starog vlasnika povrat traže od države a ne Sanaderovih. Oni samo koriste suterenski prostor oko kojeg se vodi klasična hrvatska dugogodišnja pravosudna trakavica. 'Samo što je bio problem što cijeli postupak traje već cijelih 13 godina, međutim to nije problem samo ovog postupka, to je problem svih postupaka povrata imovine', istaknula je Begović.

Sanaderovi posjeduju 342 čista kvadrata vile. Hoće li supruga bivšeg premijera ostati bez 49 kvadrata za rekreaciju odlučiti će Ministarstvo pravosuđa i Grad Zagreb kojima je predmet vraćen na ponovno razmatranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene