Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć kolega

Susret liječnika koji su spašavali živote u Vukovaru 1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski liječnici nadljudskim su naporima spašavali živote u opkoljenom gradu 1991. Nova bitka čekala ih je kada su se vratili u gotovo razrušenu bolnicu.

Tada su im pomoć pružili i zagrebački kolege koji već deset godina u studenome dolaze u Vukovar i prenose najnovije spoznaje iz suvremene medicine. 'Bilo nam je na početku jako teško. Bolnica je bila devastirana, nismo imali opremu', rekla je dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Opće bolnice Vukovar. Kada je bilo teško, u pomoć su pristigli kolege.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20. obljetnica Žrtva Borova naselja za Domovinu Slika nije dostupna U čast palim braniteljima Studenti doma Stjepan Radić obilježili dan sjećanja na žrtve Vukovara

'Mi smo pred deset godina u znak sjećanja na one sumorne kolone i tragediju ljudi koja se vidjela diljem svijeta pokušali zapravo pokazati da treba se vratiti u taj prostor, treba mu udahnuti život', rekao je prof.dr.sc. Vladimir Gašparović.

>> Zastava od 50 metara na čelu kolone sjećanja

Od skromnih početaka skup je postao mjesto razmjene znanja. 'Svi liječnici ne samo iz naše bolnice, iz primarne zaštite, iz Vinkovaca, Osijeka, dođu poslušati ta predavanja jer uvijek čujemo najnovije spoznaje iz suvremene medicine', rekla je Bosanac. Kada je u pitanju briga za pacijente, granica nema. Svi koji potpomažu skup znanstveno ili financijski kažu - Vukovar je to zaslužio.

'Čitav niz je bio situacija i prilika gdje smo, ne samo kroz 11. mjesec kada smo ovdje, nego i kasnije tijekom godine uz trajne kontakte s dr. Bosanac pokušavali pomoći i onda kada je to trebalo kolegama, odnosno pacijentima iz ovog prostora', rekao je Gašparović. Teški dani za vukovarske su liječnike prošli. Danas im je jedina briga kako se što bolje brinuti za svoje pacijente. U tome im uvijek ima tko pomoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene