Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Susanne privedena u Istražni centar, sutra saslušanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susanne Di Mauro Bunjevac, osumnjičena za pokušaj ometanje istrage protiv odbjeglog umirovljenog generala Vladimira Zagorca, privedena je i zadržana večeras u Istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je 35-godišnju Susanne Bunjevac dovela u Istražni centar na Zrinjevcu nakon dvodnevne kriminalističke obrade pokrenute zbog sumnje da je počinila kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, odnosno da je pokušala omesti istragu protiv Zagorca, koji je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Osumnjičena večeras nije ispitana kod istražnog suca, već je to odgođeno za sutra ujutro.

Njezin branitelj Mirko Batarelo kazao je da je policija jučer
pretražila prostorije kojima se ona koristila, među ostalim i hotelsku sobu u Sheratonu u Zagrebu, te da nisu pronašli ništa kompromitirajuće za nju. No od njega se nije moglo doznati što je osumnjičena izjavila u policiji u protekla dva dana.

Današnji tisak je pak, pozivajući se na neimenovani izvor iz istrage, objavio da je Susanne Bunjevac potpuno opovrgnula sve što je u njeno ime na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio Zagorčev branitelj odvjetnik Zvonimir Hodak. On je novinarima podijelio presliku njezine izjave ovjerene kod javnog bilježnika u kojoj ona tvrdi da su je Državno odvjetništvo RH (DORH) i predsjednik Stjepan Mesić angažirali da uđe u trag tajnim računima u inozemstvu i draguljima, koje je prema tvrdnjama DORH-a Zagorec 2000. godine uzeo iz Ministarstva obrane odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane.

Po pisanju tiska, Bunjevac je to opovrgnula u policiji kojoj je
navodno priznala da je bila u vezi sa Zagorcem ali nije objasnila u kakvoj.

Hodak je pak na sve to izjavio kako je jedino relevantna u ovom trenutku njezina ovjerena izjava.

U DORH-u su odbacili tvrdnje da su Bunjevac angažirali za
istraživanje tajnih računa Zagorca. Tvrde da im je ona sama ponudila pomoć, ali da su ubrzo zaključili kako pokušava omesti istragu protiv Zagorca, i to upravo u dogovoru s njim.

Susanne Bunjevac je s hrvatskim tužiteljstvom, kako je danas medijima sam priznao, povezao zagrebački odvjetnik Anto Nobilo, branitelj Hrvoja Petrača, koji je prvi optužio Zagorca za krađu dragulja. Nobilo je također izjavio kako je kao i DORH nakon nekog vremena shvatio da je Bunjevac "prevarantica i mitomanka".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene