Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži 1.850.000 kuna

Suprug Ljubice Perišić tuži RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Vinkovcima počeo je danas sudski postupak, u kojem Zlatko Perišić - suprug medicinske sestre, preminule od posljedica pada vojnog helikoptera HV-a MI-8 u srpnju 2007. g. u vojarni 204. vukovarske brigade - tuži Republiku Hrvatsku za nadoknadu štete.

Perišićeva odvjetnica, Tajana Babić, izjavila je novinarima nakon rasprave kako se Državno odvjetništvo i dalje protivi odštetnom zahtjevu tužitelja a koji je, kako je navela, 'postavljen više od inače uobičajenih orijentacijskih kriterija'. 

Pročitajte i ovo Zvonko Bede ispitan je Odvjetnici Zvonka Bede: "Ne postoji niti jedan element za bilo kakvo daljnje postupanje" Ilustracija Završena obdukcija Policija otkrila uzrok smrti osobe pronađene u Bosutu

>> Zlatko Perišić: 'Država je ubila moju suprugu!'

'Mi smo postavili odštetni zahtjev u visini od 300.000 kuna za svako djete i za tužitelja 250.000 kuna', istaknula je odvjetnica Babić.

Dodala je kako tužitelj Zlatko Perišić, osim odštete za sebe od 250.000 kuna, traži i nadoknadu izgubljene zarade s obzirom da je glazbenik, a koliki će biti novčani iznos tog zahtjeva njenog klijenta utvrdit će naknadno vještaci.

Odvjetnica Babić izjavila je također kako se Državno tužiteljstvo i dalje protivi zahtjevima njenog klijenta te kako 'ne uvažava činjenicu da je do samog štetnog događaja došlo isključivo krivnjom Republike Hrvatske, odnosno padom helikoptera, koji je preinačen suprotno pravilima struke'.

Izvijestila je kako je država Zlatku Perišiću, koji iz braka s preminulom suprugom Ljubicom Perišić ima dvoje djece, ponudila odštetu od 220.000 kuna po članu obitelji, što je tužitelj odbio.

'Kako smo u postupku postavili tužbeni zahtjev u visini 250.000 kn za Perišić Zlatka i po 300.000 kn za svako dijete, u nastavku postupka potražujemo razliku između dosuđenog iznosa i iznosa zatraženog tužbom. Jednako tako, Perišić potražuje i naknadu štete na ime izgubljene zarade zbog prestanka bavljenja glazbom koja mu je bila dodatni izvor zarade i po čemu je bio i poznat u Vinkovcima, tako da sveukupno u ovom postupku potražujemo još oko 1.000.000 kuna', pojasnila je odvjetnica, Tajana Babić.

Od posljedica pada helikoptera HV-a, do kojega je došlo 9. srpnja 2007. godine u krugu vukovarske vojarne, osim 41-godišnje Ljubice Perišić poginule su još dvije osobe dok je devetero lakše i teže ozlijeđeno.

Rezultati višemjesečne tehničke istrage koju je provelo posebno vojno-civilno Povjerenstvo, potvrdili su da je do nesreće došlo zbog spužve, neovlašteno ugrađene oko upravljačkog sustava vojnog helikoptera HV-a MI-8, koja je ometala, a potom i blokirala upravljački sustav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene