Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena na bolje

Bura opet zatvorila promet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko značajno hladnijih i na jugu zemlje, olujnih dana, stiže smirenje vremena i sunčani period. Bura još samo mjestimice puše na Jadranu u olujnim naletima.

U subotu se očekuje pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku, ponajprije na istoku i u gorju. Više oblaka očekuje se u južnoj Dalmaciji uz mogućnost za lokalno vrlo malo kiše. Bit će vjetrovito uz većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerenu i jaku, u Dalmaciji mjestimice još i olujnu buru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija vjetrovito i oblačno DHMZ upalio alarme, vrijeme je opasno: "Budite spremni na poremećaje"

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 6 do 12 Celzijevih stupnjeva, u gorju niža, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Jak vjetar ponegdje još uvijek stvara poteškoće u prometu

Zbog olujne bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje ponovno je, od 9 sati i 25 minuta, zatvorena za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kada će se vrijeme smiriti?

 

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Za sav promet i dalje je zatvoren most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku. Zbog prevrnutog teretnog vozila na brzoj cesti Solin-Split (DC1), u smjeru Splita, promet teče jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

 

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše na mostu Rječina na riječkoj obilaznici te na autocesti A1 između čvora Otočac i Gospić, između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, od čvora Zadar 2 do čvora Skradin te između Ploča i Karamatića. Vozi se uz ograničenje brzine.

U prekidu su trajektne linije: Šibenik-Kaprije-Žirije, Sumartin-Makarska i Suđurađ-Lopud-Dubrovnik; katamaranske linije: Split-Rogač, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka; brodske linije: Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik i međunarodna trajektna linija: Split-Ancona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene