Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUMNJIVA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

HANFA privremeno obustavila trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) je izdala rješenje kojim nalaže Zagrebačkoj burzi privremenu obustavu trgovanja dionicama svih Agrokorovih tvrtki.

Na stranicama Zagrebačke burze objavljena su rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) o privremenoj obustavi trgovanja dionicama društava iz koncerna Agrokor. Riječ je o tvrtkama Ledo, Belje, Jamnica, Vupik, Zvijezda, Tisak, PIK-Vinkovci i Žitnjak

Pročitajte i ovo Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla PR oglas Ledo donirao 20.000 eura udruzi Ljubav na djelu

HANFA je naložila da se obustavi trgovanje ovim tvrtkama na deset trgovinskih dana, do kraja trgovinskog dana 15. svibnja. 

U obrazloženju se kaže da "neosporno postoji sumnja u pogledu prikazanog financijskog položaja i uspješnosti poslovanja", s obzirom na obavijesti Agrokorovog izvanrednog povjerenika koje su prošlog četvrtka objavljene na stranicama burze, odnosno one koja je u petak objavljena na stranicama Agrokora. 

U četvrtak je na stranicama burze objavljena obavijest Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika za Agrokor, u kojoj obavještava da je zatražio sazivanje izvanrednih skupština u Agrokorovim trgovačkim društvima, kako bi se opozvalo revizorsko društvo koje je trebalo obaviti reviziju za 2016., te izabralo novo revizorsko društvo. Zbog toga kompanije iz koncerna Agrokor još uvijek nisu predale revidirana godišnja izvješća za 2016. godinu.

U petak je, međutim, na stranicama Agrokora objavljena obavijest u kojoj, među ostalim, stoji da je "Grupa, u bliskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe. Te se provjere trenutno nastavljaju. Slijedom toga, Grupa moli da se dionici ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti dok provjere ne budu dovršene, a situacija primjereno razjašnjena". 

Burza je još u petak obustavila trgovanje dionicama ovih tvrtki na jedan dan

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene