Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor HDZ-a

Šuker: SDP-ov gospodarski program je čudna matematika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije se trebalo dugo čekati na odgovor HDZ-a na SDP-ov gospodarski program koji je na stranačkoj konvenciji predstavio njihov ekonomski strateg Branko Grčić.

Ministar financija Ivan Šuker je na promptno organiziranoj novinskoj konferenciji kazao da u SDP-ovom programu nema ništa novo niti konkretno te da je pun fraza. Preporučio im je da pročitaju HDZ-ove mjere gospodarskog oporavka jer bi tada vidjeli da se puno toga već provodi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svoje mjere ima i HDZ Koji su aduti oporbe za oporavak gospodarstva? Slika nije dostupna Posljednja sjednica ove godine Kosor: Rezultate na polju investicija očekujem već u siječnju

>> 'Do 2013. ponovno zaposliti 80 tisuća stanovnika'

Šuker kaže da nisu rekli da Hrvatska mora otvoriti prostor investicijama što HDZ čini, a SDP koči. Što se tiče gospodarskog rasta od 4 posto do 2013., ministar financija kaže kako to nije nešto novo, već da je vrlo predvidljivo.

SDP predlaže smanjenje rashoda i povećanje prihoda što je Šuker nazvao 'nekom čudnom matematikom'.

SDP-ov program donosi 100 ekonomskih mjera

Branko Grčić je danas na predstavljanju stranački gospodarski program, koji je podijeljen u 15 područja djelovanja, kroz više od 100 mjera, nazvao novim ekonomskim modelom za Hrvatsku, vizija kojega se temelji na tri stupa: gospodarski oporavak i razvoj poduzetništva, reforma javne uprave te socijalna sigurnost za sve društvene skupine.

Taj bi model, naglasio je, svakom hrvatskom građaninu i obitelji trebao osigurati ekonomsku i socijalnu sigurnost, polazeći od proaktivnog djelovanja prema mobilizaciji svih slobodnih radnih, kapitalnih i prirodnih resursa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene