Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema strukturnih reformi

Šuker: Rast trošarina je još jedan dokaz nesposobnosti Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladino povećanje trošarina na gorivo HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker nazvao je u četvrtak još jednim dokazom da Vlada nije u stanju provesti strukturne reforme, zbog čega ponovno poseže u džepove građana.

"Ovo je samo još jedna potvrda da Vlada nije u stanju provesti strukturne reforme. Nakon silnih poreznih opterećenja koje je Vlada provela u protekle tri i pol godine, ide se ponovo s dizanjem jednog poreza koji će direktno utjecati na životni standard hrvatskih građana", rekao je Šuker novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Smatra kako je nemoguće očekivati da će cijene goriva ostati iste, s obzirom da se trošarina diže za 20 lipa, što se s PDV-om penje na 25 lipa.

HDZ zbog 'bušenja Jadrana' podnio interpelaciju o radu Vlade

Uvjeren je da će zbog rasta trošarina porasti cijene prijevoza i hrane. "Ovo je još jedan udar Vlade na životni standard, isključivo iz jednog razloga - govorili su neistinu prilikom donošenja proračuna, lagali su hrvatskoj javnosti i potvrdili su još jednom da nisu u stanju provesti strukturne reforme i zato udaraju ponovno po džepu hrvatskih građana", istaknuo je Šuker.

Komentirajući procjenu ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da poskupljenja neće biti, Šuker je kazao kako je nemoguće govoriti da nitko neće dizati cijene, a istodobno očekivati znatnu dobit za proračun.

"10 lipa bez PDV-a na trošarinu je po prilici 200 do 250 milijuna kuna. Dakle, ovih 20 lipa vam je negdje oko 450 milijuna kuna, a kad tome dodate iznos PDV-a, onda vam je to iznos oko 600 milijuna kuna. Pa ne može baš netko reći da je to beznačajno, to su novci koji će direktno biti uzeti hrvatskim građanima iz džepa", izračunao je Šuker. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene