Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob pod Srđem

Šuica: Vlahušić pobjegao u Zagreb jer mu Dubrovčani ne vjeruju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica, koja bi se na sljedećim izborima rado vratila na gradonačelničku funkciju, aktualnog je prvog čovjeka Dubrovnika prozvala zbog 'samopromocije' iz Zagreba.

Predsjednica dubrovačkoga HDZ-a Dubravka Šuica reagirala je danas na prezentaciju o "modelu uspješnog upravljanja u krizi" koju je jučer u Zagrebu održao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te je ustvrdila da je baš on čovjek koji je svojim trogodišnjim upravljanjem "obilježen aferama i nerealiziranim obećanjima" doveo Dubrovnik u stanje u kojem je sada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostavka kao moralni čin Dubrovački SDP, HDZ i HSS traže Vlahušićevu ostavku Slika nije dostupna Proračunu prijeti blokada Dubrovačka javna garaža posvađala vladajuće i oporbu

>> Šuica i Stier: O ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović treba razgovarati

"Gradonačelnik se Hrvatskoj pokušava predstaviti kao uspješan menadžer, ali je prisiljen samopromovirati se iz Zagreba jer mu građani Dubrovnika više ne vjeruju. Svjestan je da bi ga građani Dubrovnika zbog njegova načina upravljanja bili davno smijenili kad bi zakonski mehanizmi za smjenu gradonačelnika bili provedivi", istaknula je u priopćenju Šuica te je navela da su im se obratili mnogi Dubrovčani koji iz gradonačelnikova posljednjeg istupa "nisu mogli razaznati radi li se o stvarnom ili nekom virtualnom" gradonačelniku Dubrovnika.

"Odričući se gostoprimstva našega grada i temeljnih načela Europske povelje o lokalnoj samoupravi koja promiče decentralizaciju, Vlahušić u Zagrebu pod okriljem stranačkog šefa pokušava samoreklamom priskrbiti sebi još jednu kandidaturu na čelu koalicije SDP-HNS u Dubrovniku", ocijenila je u priopćenju Dubravka Šuica.

Dodala je kako gradonačelnik Vlahušić ne shvaća da potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić nije arbitar koji će ocjenjivati njegov rad, nego su to građani Dubrovnika. Također postavlja pitanje kakva je to decentralizacija i supsidijarnost ako se po potvrdu kandidature mora ići u Zagreb.

"Zagreb je svima nama dragi grad, ali se iz Zagreba Dubrovnik slabo vidi", istaknula je predsjednica dubrovačkoga HDZ-a Dubravka Šuica, koja je gradonačelniku Andri Vlahušiću preporučila da se "suzdrži od predstavljanja 'modela uspješnog upravljanja u krizi' na primjeru Dubrovnika jer osim njega u taj model nitko u Dubrovniku ne vjeruje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene