Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član bez svog znanja

Suđenje za 'vlak smrti': Inženjer nikad čuo za Povjerenstvo za nabavu retardanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje petorici okrivljenih za tešku željezničku nesreću u Rudinama kod Splita u srpnju 2009. kada je poginulo šest, a ozlijeđeno 55 osoba.

Prvooptuženi je bivši direktor iz HŽ-a Ivica Medak kojega se tereti da je odgovoran za nabavu spornog retardanta za uklanjanje korova koji je nakon prskanja izazvao proklizavanje na tračnicama. Zanimljivo je bilo svjedočenje inženjera HŽ-a koji je tek nakon nesreće kada ga je policija pozvala na razgovor otkrio da ga se upisalo kao člana Povjerenstva za nabavu retardanta, a da on za to Povjerenstvo nije ni čuo.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobro proučite Važna obavijest HŽ-a! Nove izmjene u prometu, očekuje se znatno kašnjenje vlakova Ilustracija Rok od 14 dana Strabag prijeti HŽ-u raskidom ugovora od 360 milijuna eura

>> Kondukter iz 'vlaka smrti': Sjećam se samo kad je otkazala kočnica

>> Vlak smrti: 'Nisam gledao okreću li se kotači, spašavao sam živu glavu'

'Tko zna koliko me se puta stavilo, a da se nikoga nije pitalo i da nitko nije javio ni meni ni mojoj službi. Taj papir je totalna nepoznanica', kazao je inženjer pružne građe HŽ-a Denis Škrabić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene