Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Glavašu i ostalima ispočetka: 'Nismo krivi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam kriv' kazao je po drugi puta Branimir Glavaš na ponovljenom postupku za ratne zločine '91. godine u osijeku. Jednako su se o krivnji izjasnili i ostali optuženici za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u takozvanim slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.

Nakon što dva mjeseca nije zakazana rasprava, a na prvu se novu nije sa slobode pojavio jedan od optuženih danas se optuženima za ratni zločin u Osijeku '91. godine ponovno čitala optužnica.

Pročitajte i ovo Prolaz sestara Baković Atraktivno Država daje nekretnine u zakup: Pogledajte što se nudi i na kojim lokacijama Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu'

Glavašu nije jasno kako se u novoj objedinjenoj optužnici koja mu je danas pročitana spominje: 'Neutvrđenog dana, nepoznati počinitelji, nepoznatu žensku osobu'. Glavaš se zapitao za što se tu njemu sudi kada je sve nepoznato. Zapitao se i što se događa sa žrtvama ako je u jednoj optužnici bilo navedeno njih 13, a sada ih je 10.

Nova optužnica protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženih za ratne zločine u Osijeku '91. godine ublažena je.

Glavaša se više ne tereti da je osobno naredio Nikole Vasića, Čedomira Vučkovića i Đorđa petkovića. Kao oštećena u optužnici više se ne spominje novinarka Snježana Berić. Glavašu se više ne stavlja na teret ni da je osobno zlostavljao i mučio zarobljene civile. Gordana Getoš Magdić u novoj objedinjenoj optužnici ne tretira se više kao bivša Glavaševa tajnica već kao zapovjednica specijalne tajne grupe.

Izmijenjen je i broj civilnih žrtava koje spominje optužnica - s 13 broj je smanjen na 10.

Nakon čitanja optužnice i uvođenja novih svjedoka te objašnjavanja o krivnji počinje se s novim iznošenjem obrane.
Suđenje za slučajeve 'garaža' i 'selotejp' otpočelo je prije više od godinu dana. Bila je ispitana većina svjedoka za slučaj 'garaža'. Cijelo vrijeme postupka većina optuženih bila je u pritvoru. Sa slobode do novog ponovljenog postupka dolazio je samo Branimir Glavaš.

Odvjetnici optuženih žalit će se na rješenje suda po kojem je odbačen njihov zahtjev da se postupak radi racionalizacije troškova preseli u Osijek.

Suđenje je skupo za porezne obveznike koji su dosada platili već više od 70 ročišta, a skupo je i za optuženike koji, poručuju nemaju novaca za svakodnevne dolaske iz osijeka u zagreb i plaćanje vlastitih troškova.

Suđenje se nastavlja sutra iznošenjem obrane optuženika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene