Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra na sudu

Suđenje Čačiću: 'Nekome novo vještačenje neće odgovarati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić morat će u izradi proračuna i provedbi plana gospodarskog oporavka napraviti stanku. Sutra se mora pojaviti na sudu u Mađarskoj, gdje je optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe.

Potpredsjednik Vlade u društvu svog mađarskog branitelja, poznatog pod nadimkom Đavolji odvjetnik, pojavit će se sutra na sudu u Kapošvaru. Čedo Prodanović i Veljko Miljević ovaj put neće biti s njima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen" Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

'Ja mislim da će biti još ipak dosta pitanja u vezi novog vještačenja. Nekome to novo vještačenje neće odgovarati', kaže Miljević. Iako su mnogi već za sutra najavljivali presudu, šanse za nju iznimno su male. Najavljeno je novo vještačenje. Obrana očekuje potpuno drukčiju sliku o kobnim događajima u siječnju 2009. i potvrdu Čačićevih riječi da nije vozio prebrzo i da je zbog magle vidljivost bila slaba.

>> Čačić: Ja više nisam u poziciji da vozim, makar od parkinga do parkinga

'Ta razlika koja se nekom čini samo matematičkom figurom zapravo odlučuje o tome da li se radi o nehajnom obliku djela koji počinjen iz nemarnosti, blažim oblikom krivnje, ili se pak radi o jednom težem obliku krivnje, koji se zove namjera', pojasnio je Miljević.

U slučaju nehaja mogao Čačić bi biti dobiti uvjetnu kaznu. U suprotnom prijeti mu do pet godina zatvora. Iako su u nesreći poginule dvije osobe, odvjetnici se nadaju uvjetnoj presudi, jer nije bio pod utjecajem alkohola i potpuno je surađivao s mađarskom policijom i sudom, a obitelji je ponudio milijunsku odštetu.

'Moja odgovornost je nupitna. Ja sam uzročnik, naravno ne jedini, ove nesreće, a pravni aspekt, krivicu će utvrditi sud', rekao je Čačić. U međuvremenu je na zagrebačkim cestama prvi potpredsjednik Vlade skrivio dvije lakše nesreće nakon čega je potpuno prestao voziti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene