Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog stečaja Fiolićeve tvrtke

Suđenje Sanaderu u slučaju Planinska odgođeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog stečaja mesne industrije Fiolić na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno je odgođeno suđenje u slučaju Planinska u kojem je bivši premijer Ivo Sanader optužen da je primio 17 milijuna kuna mita nakon što je država od Stjepana Fiolića kupila poslovnu zgradu u Planinskoj ulici.

Riječ je o slučaju u kojem je presuda trebala biti donesena još u travnju, ali je njena objava odgođena zbog provođenja dodatnog vještačenja. Kako je u međvremenu jedna članica sudskog vijeća otišla u mirovinu u tom je postupku promijenjeno i sudsko vijeće.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Ivo Sanader - 2 Iscrpljena sva pravna sredstva Ustavni sud odbio Sanaderovu tužbu zbog afere Planinska

Sutkinja Jasna Smiljanić u ponedjeljak je zadala trodnevni rok u kojem stečajna upraviteljica tvrtke Fiolić sudu treba dostaviti punomoć za zastupanje.

Sanadera u slučaju Planinska Uskok tereti da je primio 17 milijuna kuna 'provizije' nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka navodno preuveličala vrijednost zgrade u Planinskoj ulici prije nego što ju je od Fiolića kupilo ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković. On je još na početku postupka priznao sudjelovanje u korupciji, nakon čega je osuđen na društveno koristan rad. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene