443421
443421
443421
443421
443421

Sudjelujte u anketi o rađanju djece u mladim obiteljima

  • , 15.07.2016., 11:15
  • Autor:
  • komentara

Svjetski savez mladih Hrvatska odlučio je provesti istraživanje na temu rađanja djece u mladim obiteljima, a u istraživanju možete sudjelovati i vi.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Potaknut negativnim demografskim kretnjama u Hrvatskoj, Svjetski savez mladih Hrvatska odlučio je provesti istraživanje na temu rađanja djece u mladim obiteljima kako bi se utvrdili čimbenici koji utječu na odluke i stavove mladih obitelji po tom pitanju. Cilj je istraživanja prepoznati uzroke trenutne demografske slike Hrvatske te na temelju dobivenih podataka predložiti poticajne mjere pronatalitetne politike.

Uz ograničena financijska sredstva kojima država raspolaže, od iznimne je važnosti odabrati i provesti mjere koje dovode do poboljšanja demografske situacije u Hrvatskoj. Svjetski savez mladih Hrvatska prepoznao je mlade obitelji kao nositelje demografske obnove Hrvatske.

Ova udruga inače zagovara potrebe mladih u društvu. Stoga je izradila anketni upitnik kojim ispituje stavove populacije između 18 i 35 godina o rađanju djece, odnosno o motivima, preprekama i poticajima koji utječu na te stavove. Na temelju saznanja iz upitnika, izradit će dokument s preporukama mjera pronatalitetne politike koje bi najučinkovitije doprinijele pozitivnim demografskim pomacima.

Već je sada jasno da bez hitne izrade adekvatne demografske strategije na nacionalnoj razini, a kojoj prethodi promjena društvene paradigme u smjeru promocije obiteljske kulture te jačanja mladih obitelji, Hrvatska ne može osigurati sigurnu i održivu budućnost ni u kojem pogledu. Mladi naraštaji smatraju rješenje ovog problema neophodnim, neodgodivim i nužnim preduvjetom svake druge reforme.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se