Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sudarili se splitska koćarica i albanski trgovački brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanski trgovački brod "Reenvi II." i koćarica "Morski vuk" iz Splita sudarili su se jučer oko 15 sati kod otoka Blitvenica, u šibenskom akvatoriju, izvijestila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

U sudaru dvaju brodova nitko nije ozlijeđen, a u šibenskoj Lučkoj kapetaniji još traje istraga o okolnostima sudara, a iskaze daju posade dvaju brodova.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Od inspektora sigurnosti prometa u šibenskoj Lučkoj kapetaniji, Borisa Seljanovskog, doznaje se kako je do nesreće najvjerojatnije došlo zbog nemara kapetana obaju brodova.

Oni su, naime, u posljednjem trenutku primijetili da brodovi plove izravno jedan prema drugom te su tada pokušali promijeniti kurs i tako izbjeći teži izravni sudar.

U sudaru nitko od posade nije ozlijeđen, a nije pričinjena ni velika šteta.

Naime, u sudaru je oštećena samo splitska koćarica "Morski vuk" koja je otegljena u Trogir. Albanski trgovački brod sada se nalazi na sidrištu šibenske luke kod Grebaštice, doznaje se u šibenskoj Lučkoj kapetaniji.

Doznaje se također da je albanski i trgovački brod "Reenvi II." proizveden 1966. godine u Njemačkoj i ima nosivost od oko 500 bruto tona. Bavi se prijevozom općeg i rasutog tereta i uglavnom plovi po Jadranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene