Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na četiri godine

Novi sastav Državnog sudbenog vijeća, Milković i dalje ostaje predsjednik

Državno sudbeno vijeće
Državno sudbeno vijeće Foto: Državno sudbeno vijeće/Cropix
Sudac Vrhovnog suda Darko Milković izabran je ponovno za predsjednika Državnog sudbenog vijeća (DSV) na konstituirajućoj sjednici novog sastava DSV-a koja je u četvrtak održana na Vrhovnom sudu.

S Vrhovnog suda su priopćili da je na konstituirajućoj sjednici sastava Državnog sudbenog vijeća ponovno izabran Darko Milković za predsjednika. Na istoj sjednici za zamjenicu predsjednika DSV-a je izabrana sutkinja Vrhovnog suda Marina Paulić.

Konstituirajućoj sjednici prethodilo je svečano polaganje prisege novoizabranih članova DSV-a pred predsjednikom Vrhovnog suda Radovanom Dobronićem.

Prisezi su prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić, dosadašnji članovi, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Damir Kontrec te suci Vrhovnog suda.

Pročitajte i ovo Sudski čekić VRHOVNI SUD ODLUČIO Bivšem dekanu splitskog Pravnog fakulteta ponovno će se suditi za malverzacije

Sa tog suda su napomenuli kako su na izborima lani u prosincu u DSV iz redova sudaca Vrhovnog suda izabrani sutkinja Marina Paulić i Darko Milković, a iz redova visokih sudova sutkinja Visokog upravnog suda Evelina Čolović Tomić.

Iz redova županijskih sudova izabrani su sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Lidija Vidjak, sutkinja Županijskog suda u Splitu Ivona Rupić i sudac bjelovarskog Županijskog suda Antun Dominko.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić dolazi na sud odbijena žalba DORH-a Todorić nije kriv za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz Agrokora: Vrhovni sud potvrdio oslobađajuću presudu

U DSV je iz reda općinskih sudova izabran sudac zagrebačkog Općinskog građanskog suda Goran Goluža, a iz reda sveučilišnih profesora pravnih znanosti Marko Baretić s Pravnog fakulteta u Zagrebu i Marko Vinković s osječkog Pravnog fakulteta.

DSV je samostalno i neovisno tijelo koje osigurava samostalnost i neovisnost sudbene vlasti u Hrvatskoj, koje u skladu s Ustavom i zakonom samostalno odlučuje o imenovanju, napredovanju, premještaju, razrješenju i stegovnoj odgovornosti sudaca i predsjednika sudova, osim predsjednika Vrhovnog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene