Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Značajni sudski procesi

Sud zatrpan predmetima: Nema slobodnih sudnica, gdje će se suditi Sanaderu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je podignuta prva optužnica protiv bivšeg premijera Ive Sanadera - postavlja se pitanje kada će mu i gdje suditi, te hoće li uopće biti suđenja.

Naime, velikih sudnica koje bi bile adekvatne za ovaj slučaj - nema slobodnih. Jesen na zagrebačkom županijskom sudu općenito će biti zatrpana predmetima.

Pročitajte i ovo Suđenje braći Mamić i ostalima Nastavlja se Svjedok na suđenju Mamićima: "Odluke o kupnji i prodaji igrača donosio je Zdravko" Očevid u Hidrolektrani u Platu - 1 Suđenje za HE Plat Prošle su tri godine od smrti trojice radnika: Odvjetnici i okrivljeni prvi put na mjestu tragedije

Počinje mnogo značajnih sudskih procesa u kojima će se tužitelji, odvjetnici, suci, čak i svjedoci ponavljati, a time i preklapati.

'U ovom trenutku jedno od takvih suđenja je suđenje u aferi Podravka koje je već, da tako kažem, rezervirano do Nove godine gdje je upravo ta dvorana po tri dana u tjednu rezervirana i sigurno da će sukladno tome moći osigurati prostor za sve one optužnice koje se tijekom jeseni očekuju', izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić.

Ivo Sanader još nije vidio svoju prvu optužnicu, a odvjetnici znaju što mu se stavlja na teret i ističu apsurd Hrvatske i Austrije. U postupku protiv odgovornih iz Hypo banke tamo je svjedok, ovdje okrivljen, i to za istu stvar.

Apsurdno je, kaže Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović, i da se u brojnoj konkurenciji baš Sanadera inaugurira u prvog ratnog profitera. 'U odnosu na stvarne ratne profitere zbog kojih je, nadam se, taj propis donesen on mali, mali, mali... Nećemo reći mala beba, ali to je minornog karaktera', rekao je Prodanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene