Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud odbio Rađenove žalbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zadru odbio je žalbe pritvorenog benkovačkog Srbina Ernesta Rađena, osumnjičena da je sudjelovao u ratnom zločinu nad hrvatskim civilima u Škabrnji i Nadinu 1991.

Nakon što ga je prije 15-ak dana izručila Grčka protiv Rađena je donesena odluka o provedbi istrage i odluka o pritvoru.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Osumnjičenik je preko svojeg odvjetnika Slobodana Budaka uložio žalbe na obje odluke, a Županijski sud ih je odbio.

Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović kaže da se istraga protiv Rađena nastavlja.

Županijsko državno odvjetništvo sumnja da Rađen kao zapovjednik vojne policije u Benkovcu, tada okupiranu hrvatskom području, nije spriječio počinjenje jednog od najtežih zločina u Domovinskom ratu, ratni zločin u Škabrnji.

Prije desetak dana Rađen je dao iskaz istražnom sucu Županijskog suda u Zadru u kojem je zanijekao kvalifikacije koje mu se stavljaju na teret.

Neslužbeno se doznaje da je Rađen, uz ostalo, izjavio da 18. i 19. studenog 1991. nije bio u Škabrnji i Nadinu, a "kad je doznao za te zločine, nosio je hranu i pomagao preživjelim Škabrnjanima koji su ostali živjeti u okupiranu selu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene