Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na potezu Vrhovni sud

Sud odbio izdvojiti dokaze protiv Sinovčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je odbilo zahtjeve odvjetnika zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića i njegovih suoptuženika za izdvajanjem niza dokaza za koje obrana smatra da su prikupljeni nezakonito.

No, kako je riječ o nepravomoćnom rješenju, o osnovanosti optužnice protiv Sinovčića, kojega Uskok, među ostalim, tereti da je "zaradio" i u predstečajnoj nagodbi bit će odlučeno tek nakon mišljenja Vrhovnog suda o zakonitosti dokaza.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je da će žalbu Vrhovnom sudu poslati čin dobije pisano rješenje današnje odluke optužnog vijeća.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

I njihovi su odvjetnici na prošloj sjednici optužnog vijeća ustvrdili da su nezakoniti gotovo svi dokazi na kojima Uskok temelji optužbe da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i "kraljem ribe na Jadranu" te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene