Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor vs Karamarko

Kosor oštro poručila: 'Ne mislim razgovarati s Karamarkom, niti odgovarati pred sudovima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je, dosad lagano tinjajući, sukob, između nekadašnje predsjednice i aktualnog šefa HDZ-a dosegnuo točku ključanja.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li istina kako HDZ-ov Sud časti razmatra mogućnost sankcioniranja svoje bivše predsjednice Jadranke Kosor, a zbog njenih izjava 'kako je ušutkavaju u stranci', čelnik najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko, to potvrđuje i dodaje.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

>> Vladi pada popularnost, ali najnegativniji političar je Karamarko

'Ona nije prestala pričati od kad sam ja preuzeo stranku.' Na pitanje je li on bio taj koji je zatražio Kosoričino preispitivanje na stranačkom Sudu časti, Karamarko je rekao kako nije, te da ' Sud ima ima procedure po kojima radi.'

Karamarko: 'Kosor šteti sama sebi,ne stranci, to su očito neke frustracije' 

Karamarko je izjavio i kako medijski istupi Jadranke Kosor ne štete stranci, već samo njoj, te kako ' u stranci nitko nikome ništa ne zabranjuje'. Mišljenja je međutim, kako takve izjave daje netko tko je ' jako, jako ovisan, samo ne znam o kome' .

Predsjednik HDZ-a bivšoj je šefici stranke spočitnuo i kako se tu ' Očito radi o nekim frustracijama. Ne bih ulazio dalje u obrazloženje zbog čega, a ne bih ulazio čak ni u polemiku s njome.'

Kosor uzvraća udarac. 'Bit će što bude, s Karamarkom neću razgovarati, pred nikakvim sudovima ne mislim odgovarati'

Odgovor Jadranke Kosor nije trebalo dugo čekati.

'Bit će što bude.', kratko je rekla i komentirajući izjave čelnika svoje stranke odgovorila.

'Nisam isfrustrirana, kako je rekao Karamarko. Nije bilo lako izgubiti unutarstranačke izbore, ali ja sam stabilna. I nisam ničiji zec iz šešira ' , odgovorila je i na optužbe kako se dogovara s SDP-ovcima na štetu vlastite stranke. Pojasnila je kako je njezin zadnji medijski istup bio isprovociran izjavama visokopozicioniranih HDZ-ovaca, kako je zadnjih godina stranka bila uništavana i detuđmanizirana.

' Takve sam optužbe morala demantirati', a na tvrdnje stranačkog joj šefa, kako 'često istupa protiv HDZ-a' , Kosor je novinarima rekla  ' Istupam kad me se pita, ne širim negativnosti o HDZ-u, moj je posao zastupnice odgovarati. Ja sam sjedila na raspravi o proračunu i branila bivše ministre od napada iz SDP-a, za razliku od nekih, koji primaju plaću u Saboru'. Na izravno novinarsko pitanje, misli li tu na Karamarka, Kosor je isto tako izravno odgovorila. ' Da, mislim na njega.'  Također je dodala.

'Ja sam bila jedna od malobrojnih zastupnica HDZ-a, koja je govorila o interpelaciji HDZ-a u aferi prisluškivanja, a oni, koji su interpelaciju tražili, na toj raspravi nisu bili.'  Na pitanje, hoće li o ovoj, po HDZ neugodnoj situaciji, popričati s predsjednikom stranke Karamarkom, Jadranka Kosor je odgovorila negativno, a na pitanje kako će se braniti na stranačkom Sudu časti odgovara.

' Nemam što govoriti pred tamo nekim sudovima.' Također je za kraj demantirala i priču, koju je 'čula od novinara', a kako se navodno s vladajućom koalicijom dogovara za mjesto veleposlanika. Kosor kaže kako se ' ni sa kim ništa nije dogovarala, niti bi mi na pamet palo dogovarati se s lijevom Vladom. To je još jedno podmetanje.'

Predsjednik Suda časti HDZ-a Tomislav Čuljak potvrdio je kako je zaprimio zahtjev za razmatranjem postupaka Jadranke Kosor u javnosti, te kako će konačna odluka o pokretanju postupka i proceduri biti donesena na idućem sastanku predsjedništva stranke idućeg tjedna. Prema Statutu HDZ-a Kosorici može biti izrečeno nekoliko različitih mjera, od ukora, oduzimanja stranačkih funkcija, tzv. ukora pred isključenje, pa  sve do isključenja i brisanja iz članstva stranke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene