Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sućut ministra Bože Biškupića obitelji Borisa Dvornika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture, Božo Biškupić, uputio je obitelji Borisa Dvornika brzojav u kojem izražava sućut zbog prerane smrti velikana hrvatskog glumišta, koji je, kako je istaknuo, obilježio naše vrijeme.

"S njegovom odlaskom suvremeno hrvatsko glumište gubi jednog od svojih najvećih sudionika, markantnog glumca koji je u nekoliko desetljeća filmske i kazališne karijere ostvario impozantan opus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjećanje na nezaboravnog glumca Dvije godine od smrti legendarnog Roka Prča Slika nije dostupna Splitski HNK Biste velikana: 'Ispraveljna rupa u sjećanju'

"Od njegovog prvog velikog uspjeha u filmu 'Deveti krug'' do serije 'Duga mračan noć', Boris Dvornik nanizao je stotine uvjerljivih likova koji su nas uvijek oduševljavali svojom životnom uvjerljivošću. Bio je idealan tumač mediteranskog duha i humora koji su mu bili najbliži i bez njega bi mnoga filmska i kazališna ostvarenja bila umjetnički siromašnija.

"Simpatičan i jednostavan, duhovit i vedar, Boris Dvornik svakoj je ulozi znao udahnuti specifičan život ostvarujući likove kojima smo uvijek vjerovali. Otišao je prerano, ali sebi na primjeren način kao aktivni glumac, koji je do zadnjeg trena ispunjavao svoje umjetničko poslanje", kaže se u brzojavu sućuti ministra Biškupića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene