Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVLAČENJE NOVCA IZ DINAMA

Mamić tvrdi da svjedokinja nije promijenila iskaz: "Ako pronađete razliku svakom od vas ću kupiti Mercedes"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru, koje se optužuje za izvlačenje novca iz tog nogometnog kluba.

Nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i ostalima na Županijskom sudu u Osijeku dan nakon još jednog Mamićevog ispada. Mamić je, naime, u ponedjeljak samoinicijativno napustio sudnicu dok je svjedočila Vesna Juraić, nekadašnja šefica računovodstva Dinama. 

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić Troškovi veliki Nastavak drugog suđenja Mamićima opet će se morati odgoditi: Obrana iznova zatražila da se sve preseli u Zagreb Slika nije dostupna Nakon paljbe po odvjetnicima Mamić nastavio "dramiti" i izvan sudnice: "Dao bih svoj život da je Lovren danas svjedočio!"

Stoga je Darko Krušlin, predsjednik sudskog vijeća, ročište u utorak započeo porukom Mamiću da će ga nakon prvog sličnog ispada udaljiti sa suđenja do okončanja sudskog postupka, a na pitanje suca je li razumio, Mamić je samo potvrdno kimnuo glavom. 

Prijenos uživo ovog sudskog postupka sudsko vijeće je u utorak zabranilo. Svjedočio je Robert Uroić, predsjednik komisije Hrvatskog nogometnog saveza za ovjeru registracije klubova i igrača. 

Svakom novinaru Mercedes ako pronađu razliku

Nakon izlaska iz sudnice Mamić je kratko komentirao i prijetnju suca. "Vidjeli ste da sam to primio mirno i da je barem danas djelovalo odgojno. Kadija te tuži, Kadija ti sudi. Međutim, doći će dan kad ćete razumjeti što sam govorio i zbog čega sam svaki put napravio nešto u sudnici", rekao je Mamić, dodajući da Juraić u svjedočenju na sudu "nije promijenila jedan zarez" u odnosu na njen iskaz USKOK-u. 

"Žao mi je što nisam donio, jer ja sam jako opremljen. Ako i jedan od vas, nakon što vam u kafiću ili dvorani za sastanke, predočim iskaz kojeg je svjedokinja dala USKOK-u, ako pokažete i jadnu riječ da je suprotna ispitivanju na sudu, svakom od vas kupit ću Mercedes", rekao je Mamić novinarima nakon izlaska iz suda.

Upitan što zna o najavi nove optužnice koju bi USKOK mogao podignuti protiv njega, Mamić je rekao samo da zna da se istraga vodi te da očekuje drugu optužnicu. 

Žali i što Eduardo da Silva nije u sudnici među svjedocima. "On u svom iskazu sam govori kako sam ja dao nekoliko stotina hiljada eura, što njemu što njegovom skrbniku. Ali nitko ga nije pitao što je trebao za to napraviti u povratu za mene. Samo zato bih htio da je u sudnici, ali želim mu zdravlje i uspješnu karijeru. On je za mene netko tko je za Dinamo i Hrvatsku učinio jako puno", rekao je Mamić.

Da Silva je trebao svjedočiti, no nije došao zbog obaveza u Atleticu Paranaenseu, nogometnom klubu u kojem trenutno igra. U svom je iskazu USKOK-u Da Silva tvrdio da nije znao za aneks svom ugovoru kojim se Dinamo obvezao isplatiti mu 50 posto od transfera u Arsenal, dok Mamić tvrdi da to nije istina. 

Suđenje bi se trebalo nastaviti 11. srpnja u 10 sati. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene