Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlične vijesti

Subvencije i bespovratni krediti za tvrtke u ženskom vlasništvu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobre vijesti za sve nezaposlene žene. Europska banka za obnovu i razvitak nudi bespovratne subvencije od 10 tisuća eura te povoljni krediti.

Život i posao Damjane Domanovac su putovanja. Pišući o njima stvorila je snažan biznis koji ima franšize u čak 15 europskih zemlja. Subvencija, koju je kao vlasnica tvrtke dobila od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), nije velika ali je njen posao itekako pogurala naprijed.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko Menstruacija - 2 "Može biti dvosjekli mač" Jedna bi europska zemlja mogla postati prva koja ženama plaća bolovanje zbog bolnih menstruacija. Hoće li to uvesti i Hrvatska?

'Ova sredstva iz BAS programa koja smo dobili su nam zapravo pomogla za uvođenje edukaciju i implementaciju softvera koji nam znatno pomaže u našem poslovanju, znači mi smo ubrzali kompletan posao, rekla je Damjana Domanovac.

Subvencije su namjenjene malim i srednjim tvtkama u ženskom vlasništvu. Pomoć se dobija za plaćanje savjetodavnih marketinških usluga i informatizaciju poslovanja. One pokrivaju 25-90 posto ukupne cijene projekta a maksimalni iznos je 10 tisuća eura. Iz EBRD-a poručuju da sa subvencijama žele povećati konkuretnost malih tvrtki.

>> Istraživanje: 61 posto žena smatra se diskriminiranima u javnom životu Hrvatske

'Mi imamo u portfelju gotovo 500 projekata i gotovo 200 konzultanata koji su surađivali na takvim projektima a oni također indirektno imaju koristi od ovih subvencija', rekli su nam iz Europske banke za obnovu i razvoj.

Damjana kaže da papirologija nije bila problem jer je sve bilo pojednostavljeno i lagano zbog podrške ljudi koju su im pomogli oko papirologije.

Program subvencija za žene vlasnice tvrtki u Hrvatskoj trajati će kroz sljedeće dvije godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene