Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Subotić Hrvatskoj upućuje dokaze o 'umiješanosti Nacionala u kriminalne radnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravni zastupnik Stanka Subotića Caneta u Hrvatskoj, zagrebački odvjetnik Slobodan Budak, podnijet će danas kaznenu prijavu protiv odogovornih osoba tjednika 'Nacional', priopćili su iz međunarodnog odvjetničkog tima Stanka Subotića Caneta.

'Pravni zastupnik gospodina Stanka Subotića u Hrvatskoj, zagrebački odvjetnik Slobodan Budak, podnijet će danas kaznenu prijavu protiv odogovornih osoba tjednika Nacional (brojevi 676 I 677)', stoji u priopćenju Subotićevog odvjetničkog tima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oduzimanje nezakonite imovine Beograd: Financijska istraga protiv Subotića i Jocića Slika nije dostupna Srbijansko pravosuđe ogorčeno ruskim puštanjem Subotića iz pritvora

Odvjetnik Budak će, stoji dalje, ponoviti kaznenu prijavu USKOK -u i zatražiti od hrvatskih organa gonjenja, policije I tužiteljstva da istraže tko stoji iza naručene kampanje protiv gospodina Subotića, koja je započela 2001.godine i nastavljena u listopadu 2008.godine, jer će na osnovu toga kasnije biti lako utvrditi I točne motive, kako kažu, 'montirane afere'.

'Budak će nadležnim institucijama u Hrvatskoj dostaviti i dokumente koji dokazuju da je Nacional bio jedan od najvažnijih aktera u montiranju dokaza protiv Subotića, a otkrivanjem detalja s početka kampanje vođene u ovom listu i poznate pod nazivom 'duhanska mafija', doći će se i do podataka koji bi kazneni postupak protiv Subotića prikazali u sasvim drugačijem svjetlu', piše u priopćenju. 

Ovi dokazi, smatraju u Subotićevom odvjetničkom timu, 'mogu značajno pomoći pravosudnim organima u Hrvatskoj da rasvijetle ulogu ovog lista u brojnim aktivnostima koje će u budućnosti, sigurno, biti predmet policijske istrage'.

Ovi dokazi mogu značajno pomoći pravosudnim organima u Hrvatskoj da rasvijetle ulogu ovog lista u brojnim aktivnostima koje će u budućnosti biti predmet policijske istrage Međunarodni odvjetnički tim Stanka Subotića, 'koji je nedavno došao u posjed dokumenata koji dokazuju da je Nacional bio u direktnoj sprezi s kabinetom tadašnjeg predsjednika Vojislava Koštunice, ukazuje da je ovaj tjednik bio važna karika u lancu javne dikreditacije političke strukture poslije Miloševića u Srbiji tokom 2001.godine', piše dalje.

Istraga će, uvjereni su u Međunarodnom timu Stanka Subotića, 'pokazati da su se na projektu 'duhanska mafija' u tom trenutku spojili politički interesi Vojislava Koštunice, koji je u Đinđiću video najveću prijetnju, i motivi privredno kriminalne interesne grupe u kojoj je ovaj list predstavljao važnu polugu'. 

Dokazi će, stoji dalje, biti dostavljeni hrvatskim pravosudnim organima, a poslužit će i kao dopuna u postupku pred Europskim sudom za ljudska prava, kojem se Međunarodni odvjetnički Subotićev tim već obratio kako bi zaštitili interese svog klijenta.

'I nakon desetaka tužbi koje je protiv Nacionala od 2001.do 2008. godine podnio Subotić, i pored pravomoćnih presuda u njegovu korist pred nadležnim sudovima u Zagrebu, Nacional ni jednom u proteklih sedam godina nije ispoštovao nalog suda da objavi bilo koju od tih presuda na svojim stranicama.
Unatoč zahtjevu odvjetnika Budaka upućenom uredništvu da objavi ispravak teksta od 28. listopada 2008., u kojem se na najgrublji način iznosi niz neistina o Subotiću, Nacional je to opet odbio, ponavljajući dosadašnje I nastavljajući s novim optužbama i lažima', tvrde Subotićevi odvjetnici. 

'Tako je samo nastavljen posao koji je ovaj list provodio za jednu širu, kriminalnu političko-privrednu interesnu grupu, montirajući lažnu duhansku aferu, u kojoj su u poslednjih sedam godina sotonizirani Subotić, srpski i crnogorski premijer Zoran Đinđić i Milo Đukanović, a koja je tijekom 2001. i 2002.godine nanijela nesagledive političke posljedice srpskoj državi, tragično nastradalom premijeru dr. Zoranu Đinđiću, kao i gospodinu Stanku Subotiću'. 

'Zbog toga će pravni zastupnik gospodina Subotića u Hrvatskoj, gospodin Slobodan Budak, po četvrti put zahtijevati pred Sudom časti Hrvatskog novinarskog društva da se provede postupak protiv odogovornih osoba za kontinuirano provođenje neistinite I klevetničke kampanje protiv Subotića. Odvjetnik Budak će tražiti od Suda časti da utječe na predstavnike javne riječi u Hrvatskoj da ne sudjeluju u ponovnoj medijskoj harangi koju provodi Nacional', piše na kraju priopćenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene