Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povrat duga umirovljenicima

SU: 'HSU osporava samozatajni rad mnogih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka umirovljenika je istaknula kako HSU sebi pripisuje zasluge za povrat duga umirovljenika i tako osporava tuđi rad.

Stranka umirovljenika (SU) u priopćenju je istaknula kako bi pripisivanju Hrvatskoj stranci umirovljenika (HSU) ili bilo kojoj osobi ili stranci zasluge za povrat duga umirovljenicima bilo najblaže rečeno osporavanje mnogih koji su svojim samozatajnim radom doprinijeli da Ustavni sud donese odluku kojom je u Domu za starije i nemoćne u Maksimiru premijerka Jadranka Kosor jučer na simboličan način predala poštanske uplatnice umirovljenicima, označivši tako početak isplate ovogodišnje rate povrata duga umirovljenicima.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, zaboravlja činjenicu da je na simboličnoj predaji rate obeštećenja umirovljenicima bilo prisutno više od 90 posto onih čije to i jest djelo, ocjenjuje se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SU-a i koordinator Bloka 'Umirovljenici zajedno' Lazar Grujić.

Opovrgnuli dodjelu 5 tisuća kuna za učlanjenje u SU

Radi se, kako ističu, o Matici umirovljenika Hrvatske i Sindikatu umirovljenika Hrvatske u kontekstu Bloka Umirovljenici zajedno, ali i čak više od dvije trećine nekadašnjeg vodstva HSU-a koje je tijekom ove godine odlučilo 'raskrstiti s trgovačkom politikom Silvana Hrelje i pridružiti se SU-u'.

>> Umirovljenici poručuju: Mi smo taj novac zaradili!

SU je oštro opovrgnuo i izjavu lokalnog čelnika HSU-a o navodnih 5 tisuća kuna koje se dobije za učlanjenje u SU i pozivu nadležnim institucijama da ispitaju porijeklo tog novca.

U, kako kažu, 'HSU-ovu bunilu je ipak moguće da lokalni dužnosnik HSU-a ipak nije mislio na 5 tisuća kuna, već na onih petsto tisuća kuna koje je navodno inkasirao bivši predsjednik jedne male parlamentarne stranke, vrlo važni koalicijski partner u Sanaderovoj Vladi, a koje je nedavno spomenuo gospodin Barišić', zaključuje Grujić u priopćenju Stranke umirovljenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene