Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Studentima sumnjivi rezultati natječaja za sobu u studentskom domu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački studenti zgroženi su rezultatima natječaja za dobivanje smještaja u studentskim domovima. Nije im jasan način bodovanja te će se u znak prosvjeda okupiti ispred Studentskog centra (SC), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Upozoravaju kako studentskim centrom vlada korupcija. Studenti su u znak prosvjeda napisali i pismo ministru Primorcu, ravnateljima domova, premijeru i predsjedniku. 

Pročitajte i ovo Nasljedstvo; ilustracija - 5 Otkriva Provjereno Majka ju je kao bebu ostavila u Nazorovoj, godinama kasnije na ostavinskoj majka uzima stan, a Ljubica ostaje bez ikakvih prava i krova nad glavom Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu"

U pismu, između ostalog, stoji kako je javna tajna da se najmanje 30 posto soba sakrije i ilegalno podijeli ili proda. Studenti Sveučilišta u Zagrebu, ne riješi li se ovaj problem, najavljuju prosvjed.

Studentski zbor na konferenciji je ugostio ravnatelja SC-a Niku Vidovića, koji je rekao kako se može očekivati sniženje bodovnog praga za smještaj u studentske domove, što je, uz to što se nisu dobili cjeloviti rezultati natječaja, bio jedan od glavnih razloga nezadovoljstva studenata.

Vidović je ustvrdio da natječaj za kategoriju starijih studenata još nije završen te se može očekivati sniženje bodovnog praga, a konačni rezultati natječaja znat će se nakon 15. srpnja, kada studenti izvrše sve svoje obveze na fakultetima i predaju dodatnu informaciju.

Predsjednik Studentskog zbora Dario Škegro je istaknuo da se takvi problemi ne bi smjeli ponavljati te najavio da će se okupljanje studenata stoga ipak održati.

Po njegovim riječima, potrebno je mijenjati kriterije za smještaj u domovima jer se sadašnji, istaknuo je, nisu mijenjali godinama. Najavio je i da će Studentski zbor aktivno sudjelovati sa svim relevantnim institucijama kako bi se ti kriteriji promijenili.

Na temu smještaja u studentske domove sinoć je u kino dvorani "Forum" Studentskog doma "Stjepan Radić" održana tribina s predstavnicima SC-a i Sveučilišta u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene