Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Farmville u Longfieldu

'Napravimo od Dugopolja Farmville!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski studenti udruženi s kolegama iz Latvije, Poljske, Bugarske, Rumunjske, Makedonije i Ukrajine osmislili su kako turistički oživjeti okolicu Splita.

Dali su niz ideja. Prema jednoj bi tako Facebook aplikacija Farmville mogla zaživjeti i u stvarnosti i to u Dugopolju. Zamislite da vaša omiljena igrica na Facebooku, Farmville, postane stvarna farma u Longfieldu, odnosno Dugopolju. Sve što bi sadili virtualno dozrijevalo bi i stvarno. To je samo jedna od ideja ovih studenata za razvoj turizma u Dugopolju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Estradna krema okupirala Split Što se to dogodilo Joletu na najskandaloznijem od svih festivala!? Slika nije dostupna Postanite virtualni vojskovođa Nova igra na Facebooku od kreatora FarmVillea i CitiVillea

'Jednostavno će kasnije ti korisnici moći doći, brati, kupiti i posjetiti Dugopolje u bilo kojem trenutku. Moći će biti u kontaktu sa stanovnicima Dugopolja koji upravo njegovi farmu održava i koji zapravo sve te stvari izvodi', objašnjava Tomislav Mamić, student Ekonomskog fakulteta u Splitu. Ideja studenta je iskoristiti i legendu o vilama, a to je razviti cijeli vilinski park. I još mnogo toga ponudili su u svom projektu, a nešto bi moglo i zaživjeti.

'Očekujem da se jedan ili dva projekta uklope u program ukupnog razvoja i da krenu u proceduru realizacije', kazao je Stipe Rogošić, predstavnik općine Dugopolje Također, u amfiteatru u Solinu mogle bi zaživjeti borbe gladijatora. A studenti predlažu i niz manifestacija u ruševinama stare Salone. Predlažu i rekonstrukciju krunidbe kralja Zvonimira. Ove i još puno ideja nastale su suradnjom splitskih studena i njihovih stranih kolega.

'Mi imamo drugačije radne navike, moramo imati precizan raspored, moramo biti efikasni. Ako odredimo da sastanak počinje u dva, onda on doista tada i počne, ali ovdje to baš i nije tako', opisuje dojmove Jana Šnepse iz Latvije. Studenti su ponudili svoje uistinu dobre ideje, sad još samo da ih općine i grad provedu u djelo.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene